imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Provala u Apple Store u gradu Palo Alto

Provala u Apple Store u gradu Palo Alto


Prozori trgovine morali su biti zaista vrlo čisti kada ih je vozač uočio tako kasno, prije nego što je prošao kroz njih svojim vozilom u nedjelju ujutro. Onda je zaključio, kada je već ušao u trgovinu, kako bi mogao uzeti nekoliko stvari sa sobom.

Postoji negativan stereotip o Amerikancima kako su toliko lijeni da automobilom putuju posvuda. Iako se u pravilu ne slažemo s bilo kakvih stereotipima, postoje građani koji ih dovode na sasvim novu razinu. Vozač terenskog vozila i njegovi suputnici odlučili su kako im treba cijeli Apple ekosustav u njihovom domu ovog nedjeljnog jutra, ali s obzirom da nisu imali dovoljno novaca, odlučili su opljačkati trgovinu. Međutim, zbog toga što nisu htjeli hodati veću udaljenost s velikom količinom ukradenih proizvoda, odlučili su se doslovno parkirati u trgovinu koja je bila ispunjena Apple proizvodima.

Nisu mogli pronaći bolje mjesto od Apple Storea u gradu Palo Alto u Kaliforniji. Riječ je o trgovini u koju često dolaze zaposlenici na visokim funkcijama u Appleu. Primjerice, Tim Cook je početkom godine došao upravo u ovu trgovinu kako bi porazgovarao s korisnicima o tada novim iPhone SE i iPad Pro modelima. Čak je i Steve Jobs nekoliko puta posjetio trgovinu.

Provala u Apple Store u gradu Palo Alto

Pljačkaši su odlučili opljačkati jedan od krunskih dragulja Appleovog kraljevstva. Samo su trebali proći jednu zapreku. S obzirom da ogromni prozori trgovine privlače vozače koji imaju slične namjere, postavljeni su metalni stupovi koji bi trebali spriječiti ovakve situacije. Ali, kreativnost ne poznaje granice kada je riječ o pljački. Počinitelji su se popeli na pločnik i izvršili pljačku s njega, a iskoristili su i veličinu vozila kako bi zaobišli zapreku.

Poznata je izreka: “Tko rano rani, dvije sreće grabi”, ali ovaj puta to nije bio slučaj. Policija je uhitila počinitelje ubrzo nakon pljačke koja se odvila ove nedjelje u 04.38 sati po lokalnom vremenu. Počinitelji imaju 16, 17, 18 i 19 godina. Najstariji od njih, Shaquin Ferguson, trenutno je na uvjetnoj slobodi zbog posjedovanja oružja. Počinitelji koji nisu punoljetni razmišljat će o smislu života u lokalnom popravnom domu, dok će punoljetni počinitelji nekoliko godina meditirati u Santa Clara zatvoru. Bit će im suđeno zbog zločina pljačke i vandalizma. Ali, čini se kako im je to najmanji problem.

Sigurni smo kako ovi ljudi imaju posebno mjesto u paklu, jer su se usudili razbiti posebno, ogromno, predivno staklo koje je Jony Ive odobrio.

Provala u Apple Store u gradu Palo Alto
Kia Soul model poput ovog prošao je kroz prozor trgovine.

Iznajmili su vozilo Kia Soul kako bi izvršili pljačku. Policija je pronašla vozilo nedaleko od trgovine, u vrlo lošem stanju. Trenutno nije poznato koje su proizvode ukrali te u kojim količinama. Zbog novih sigurnosnih mjera, ne bi mogli koristiti većinu ukradenih proizvoda. Iznimka je knjiga koju je Apple nedavno izdao. Jony ju je morao učiniti tako lijepom…

Čini se kako je doba pljačkanja Applea. Već smo pisali o menadžeru Foxconna koji je uređaje krao iz tvornice i prodavao. Pouka ove priče ista je kao i tada: nemojte krasti!

Izvori: 9to5mac i SFBay

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.