imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

U proteklih nekoliko godina život pored Apple Parka je bio pakao


Koliko god prekrasan i nov wellness centar za zaposlenike površine od gotovo 10,000 četvornih metara bio za Apple, toliko je bio ogroman zid koji je lokalne građane podsjećao na zatvorski zid koji je blokirao pogled na planine. Ovako Apple Park izgleda u očima lokalnih ljudi…

Ako ste ikada gradili ili renovirali nešto, onda ćete znati točno koliko to patnje može donijeti sa sobom, kada radnici neprestano zakucavaju nešto u vašem životnom prostoru, a prašina leti posvuda. Općenito, izgradnja može biti teška za vaše živce, posebice kada je riječ o dugoročnom projektu. To može biti još i gore kada je vaš susjed taj koji je počeo uređenje kuće. Sada zamislite da je taj susjed Apple, i da grade ogroman svemirski brod, a izgradnja traje četiri godine. To uopće nije scenarij iz snova.

Ljudi koji žive na područjima koja okružuju Apple Park su potvrdili to sve. Bez obzira koliko je Apple učinio kako bi bio dobar susjed, neke neugodne stvari su neizbježne pri izgradnji ove veličine. Mještani imaju puno stvari na koje se mogu žaliti. Počinje s ulicama koje su nekoć bile tihe, a sada su preplavljene stalnim prometom iz dana u dan. Čak i na dijelovima koji ne pripadaju putu koji vodi u Apple park, jer mnogi pokušavaju izbjeći jutarnje prometne gužve ulaskom u grad.

Nakon toga slijede zvukovi izgradnje. Tijekom dana, mogli biste i prijeći preko toga, ali mještani kažu kako se u više prilika dogodilo da se ‘koncert čekića’ nastavio i nakon ponoći, koncert na koji nikada nisu zaista željeli ići. Ni činjenica da je gradilište obično osvijetljeno tijekom noći također nije pridonijela dobrom noćnom odmoru: nije baš opuštajuće kada pokušavate zaspati, ali vaša soba je osvijetljena svjetiljkama industrijske veličine.

Stanovnica na koju utječe izgradnja Apple Parka.

Svježi planinski zrak je bio zagađen prašinom koja bi također redovito do jutra prekrila automobile. Preostalo je vrlo malo parkirališnih mjesta, jer su radnici zauzeli skoro sva, a bilo je mnogo slučajeva u kojima je oštar predmet koji je mogao doći samo s gradilišta probušio gume na automobilima mještana. Zatim imamo učinak koji je gradnja imala na cijene nekretnina. Unatoč svim negativnim stranama, cijene nekretnina su porasle, što je bilo jako dobro za vlasnike, ali ne i za ljude koji su u najmu svoga doma.

Očito, Apple je pokušao učiniti sve kako bi se lokalno stanovništvo osjećalo podržanim u ovim teškim vremenima. Appleov potpredsjednik za nekretnine i razvoj Dan Whisenhunt je osobno pročitao svaku pritužbu koja je stigla o Apple Parku, a zatim je pokušao odgovoriti na svaku od njih. Plaćaju pranja automobila lokalnim stanovnicima zbog prašine; također su sudjelovali u lokalnim projektima gradske izgradnje, i nude 1.3 milijuna dolara Valley Transportation Authorityu i Caltransu kako bi ublažili količinu prometa na autocesti.

Mještani će od sada imati pogled na zid Apple Parka umjesto na planine.

Čini se da to nije nikakva utjeha za mještane. Kao što je jedan od njih rekao:

Moj je život bio konstantan pakao od listopada 2013. godine.

Ovako izgleda druga strana novčića.

Izvor: Chicago Tribune

Srećom, čitamo samo o pozitivnim stranama ove gradnje. Jedva čekamo vidjeti tek završeni Steve Jobs Theatre u punom sjaju 12. rujna na iPhone 8 Keynoteu.

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!