Trenutna situacija u App Storeu

Promjena cjenovnih razreda u App Storeu

#Vijesti
2017. 05. 03.

Došao je kraj vremenu kada smo mogli lako izračunati cijenu aplikacija s početnom vrijednosti od 0,99 eura. Sada ćemo trebati raditi sa zbunjujućom cijenom od 1,09 eura. Apple je u potpunosti reorganizirao cjenovne razrede aplikacija u Europi, što izravno utječe na brojne države.

Ako ste nedavno pretraživali App Store, možda ste primijetili da nešto nije u redu s cijenama. Bili ste u pravu: Apple je napustio računanje na temelju uobičajenih zaokruženih brojeva te uveo novi sistem podjele cjenovnih razreda. Kao posljedica toga, svaki od uobičajenih razreda poskupio je za 10% posto, pa ono što je nekoć bilo 0,99 eura, sada je 1,09 eura, 2 eura postala su 2,29 eura, i tako dalje.

Trenutna situacija u App Storeu
Trenutna situacija u App Storeu

Nije došlo do ogromnog porasta cijena. Ono što je iritantnije jest da više nema uobičajenih oznaka. Međutim, razvojni timovi zabrinuti su zbog pada kupnje uzrokovanog povećanjem cijena. Srećom, nema razloga za paniku – postoji mogućnost dodavanja drugačijih cjenovnih oznaka, što znači da se aplikacije mogu prodavati po nižim cijenama nego do sada.

Apple već neko vrijeme koristi taj alternativni oblik određivanja cijena u zemljama u razvoju, primjerice u Indiji, Indoneziji, pa čak i u Kini. Sada je ta metoda samo proširena i na većinu europskih zemalja. U tom je slučaju najmanja cijena 0,49 eura, a ta ja opcija odlična za brojne razvojne timove čije aplikacije ne vrijede 1 euro, a opet se ne mogu davati besplatno. Osim toga, uobičajene cijene idu do 5,99 eura, znači 0,99, 1,99, itd.

50 eurocenta
50 eurocenta

I to je zapravo sve. Bacite oko na App Store i vidjet ćete nove cijene. Ako želite pogledati i Appleovu službenu dokumentaciju, ovdje možete vidjeti sve promjene cjenovnih razreda po državama.

Izvor: 9to5mac

Komentiraj