imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Promislite prije no što natjerate ljude da vježbaju


Barem ako se bavite razvojem aplikacija. Tu lekciju možete naučiti iz kratke i poučne priče vezane uz Google Maps aplikaciju kratkog vijeka. Pripovijetka je to koja nam pokazuje da trebamo razmisliti o tome što unosimo u svoju aplikaciju prije no što to zapravo i napravimo.

Tako je Google prošlog tjedna dodao novu značajku svojoj iOS Google Maps aplikaciji, koja je bila u testnoj fazi te vidljiva samo za neke korisnike. Željni održati korak s trendovima, izradili su značajku kojom se promiče zdrav način života, a koja izračunava koliko biste kalorija potrošili da rutu koju prelazite autom ili javnim prijevozom prijeđete pješke. Također su dotjerali aplikaciju slasticama, primjerice muffinima. Ovako:

Ovom šetnjom sagorjet ćete oko 1823 kalorija – to je skoro 17 mini muffina!

Posljedično, dobili su snažnu reakciju korisnika. Mnogi su kritizirali tu novu funkciju ističući da, primjerice, ne uzima u obzir ljude s poteškoćama u razvoju ili one s poremećajem prehrane. Stoga je Google odlučio odustati od te značajke.

Oni koji su oštro osudili Google zbog ove odluke istaknuli su dvije stvari. Za početak, Googleova procjena potrošnje kalorija nije uzimala u obzir spol, visinu i težinu korisnika, a bez tih čimbenika dobivena je brojka prilično nasumična. Nadalje, bilo bi odlično kada bismo tu iritantnu i nepotrebnu funkciju mogli nekako isključiti. Ne sumnjamo da će Google s vremenom vratiti tu funkciju, nakon što je malo uštimaju. Ipak, jedno su trebali naučiti:

bolje je pustiti ljude na miru.

Isto je rekao i Winston Churchill, koji je doživio 91. godinu.

Ako imate potrebe za takvim funkcijama, kupit ćete pametni sat ili nekakav sličan uređaj, ali ako želite naći najbliži put do odredišta bez osjećaja krivnje, najbolje je ostaviti stvari kakvima jesu.

Inače, jeste li znali da šetnjom do mjeseca možete potrošiti 1 400 344 433 mini muffina?

Izvor: The Verge

EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!