imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

.projekt – sve ovisi o perspektivi


Apple je ovu igru odabrao kao igru dana u App Storeu, pa smo je odlučili testirati. Odlična je vježba za mozak u trenucima dosade.

Znate li za onu indijansku priču o slijepim stanovnicima sela i slonu? Ako ne znate, ispričat ću vam je. U jednom su selu živjeli slijepci. Neki od njih naišli su na slona u džungli. Svatko od njih dodirnuo je slona, a nakon povratka kući, svim su seljanima rekli kakvu su životinju susreli. Onaj koji mu je dodirnuo uši rekao je sljedeće: „Jako je velika i široka kao tepih.“ Onaj koji mu je dodirnuo surlu rekao je da je to „dugačka, tanka, šuplja cijev“. Na kraju, onaj koji mu je dotaknuo nogu rekao je da se radi o „velikom naboranom stupu“. Koja je pouka? Svatko je rekao istinu jer stvarnost sadrži mnogo različitih perspektiva.

Autor igre .projekt htio je naglasiti različite perspektive, ali vizualnim putem. Njegova 3D slagalica temelji se na jednostavnim principima, ali način na koji se rješava nije nimalo lak. U sredini imamo kocku veličine 5x5x5, a s dvije je strane projicirana na zidu u obliku lika koji moramo oblikovati. Poteškoća je u tome što sjena 3D predmeta koji moramo napraviti mora pokrivati oba oblika na zidu, koji nisu nimalo slični.

Iza ove nevjerojatne igre stoji Kyrylo Kuzyk. S obzirom na to da se radi o jednom čovjeku, dizajn je minimalistički, bez ikakve sličnosti sa Shadowmaticom. Međutim, ako ste igrali tu igru te želite uživati u nečemu sličnome, isprobajte .projekt.

Preuzmite .projekt za iOS (iPhone, iPad, 16,99 HRK)
Preuzmite .projekt za macOS (Mac, 34,99 HRK)

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!