imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Proizvodnja iPhonea 8 sigurno će kasniti


Iz pouzdanih izvora saznajemo da će jedan od tri modela najavljena za ovu godinu kasniti s proizvodnjom te se neće naći u dućanima u rujnu, kao što se očekivalo. Radi se upravo o onom modelu kojim će se obilježiti obljetnica prvog iPhonea i onome koji bi trebao imati sve najnovije mogućnosti.

Premda smo u početku bili jako uzbuđeni, sve su brojnije vijesti o cijeni novog iPhonea te datumu njegovog lansiranja. Tako su se pojavile glasine da će ove godine Apple ranije započeti s masovnom proizvodnjom, ali analitičar KGI-ja, Ming-Chi Kuo, tvrdi da Cookova tvrtka ima ozbiljnih problema s dobavljačima. Na temelju te informacije s uvjerenjem navodi da će jedan od tri najavljena modela – i to onaj kojeg cijenjeni analitičari Applea nazivaju iPhoneom 8 – započeti s masovnom proizvodnjom tek u listopadu ili studenome, što znači da će datum lansiranja značajno kasniti.

01_iphone8_manufacturing_will_be_delayed

Takav razvoj događaja u potpunosti se kosi sa svime što smo navikli očekivati od Applea. Prethodnih su godina obično lansirali nove modele iPhonea početkom rujna, a u državama prvog reda samo tjedan do dva kasnije. Međutim, Kuo vjeruje da će slavljenički iPhone biti sastavljen od dijelova koji pripadaju najsuvremenijim tehnologijama, pa da dobavljači zato neće moći ispuniti Appleove posebne zahtjeve unutar uobičajenog roka. Analitičar KGI-ja također je dodao da će uređaj kojeg trenutno zovemo iPhone 7s biti lansiran u uobičajeno vrijeme, što znači da neće sadržavati iste najnaprednije dijelove kao iPhone 8.

Ako dođe do ove odgode, slavljenički će iPhone možda biti dostupan tek oko Božića, ili čak kasnije, početkom 2018. godine. Države drugog reda tako bi ovaj najnoviji i najiščekivaniji model mogle vidjeti u dućanima tek početkom sljedeće godine. Takav razvoj događaja sigurno će utjecati na financijsku sliku tvrtke, osobito ako u rujnu najave da rade i na trećem iPhoneu. Kuo ne vjeruje da će ovi problemi s proizvodnjom utjecati na proizvodnju iPhonea 7s i iPhonea 7s Plus, te smatra da će ta dva modela biti lansirana kada i očekujemo.

02_iphone8_manufacturing_will_be_delayed

Također, vjeruje da će se sve glasine obistiniti te da novi iPhone neće imati rubove, kao što smo vidjeli na objavljenim nacrtima i modelu. Pretpostavka je da će to vrijediti za sva tri modela. Uz to, dobit ćemo i bežično punjenje te redizajniranu 3D površinu na dodir, a i kamera će doživjeti neke promjene. Na slikama možete vidjeti da je Apple promijenio položaj dvostrukih leća okrenuvši ih za 90°; da moramo nagađati, rekli bismo da to ima nekakve veze s funkcijama proširene stvarnosti. Ne vjerujemo u glasine da će prednji zaslon imati 3D senzor jer smatramo da nema potrebe za time. Moguće je da se takva ideja javila kao alternativa tijekom razvoja Touch ID-a, jer neki izvori navode da je Apple imao problema sa smještanjem te funkcije unutar zaslona.

Kuove analize uključuju i spekulacije da će novi iPhone ipak imati uspješne rezultate prodaje, usprkos zakašnjelom lansiranju. Međutim, očekuje se da će korisnici čekati da se taj slavljenički iPhone pojavi, što će se loše odraziti na financijska izvješća tvrtke. Osimo toga, moramo uzeti u obzir činjenicu da će to kašnjenje dati prostora konkurentnim tvrtkama da lansiraju svoje nove uređaje, pa Apple možda neće trebati nadmašiti samo Galaxy S8.

Izvor: 9to5mac

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.