imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kada bismo mogli očekivati lansiranje iOS-a 12 beta?

Provjerili smo tendencije posljednjih nekoliko godina.

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Programeri iOS-a dosad su zaradili više od 70 milijardi dolara


Novi set brojeva pušten je u kući Apple. App Store je opet prošao kroz nevjerojatan rast. Tko je rekao da se ne isplati razvijati za iOS?

“Postoji aplikacija za to” – to je bio slogan koji su koristili na lansiranju App Storea prije 9 godina, trgovine koja je donijela više od 70 milijardi dolara programerima, prema Appleovom najnovijem priopćenju za medije. 2016. godina bila je godina kada je Store postao ogroman i privukao nikada prije viđene mase ljudi: samo se prisjetite pomame za Pokémon GO koji će uskoro napuniti jednu godinu. Ovo veliko povećanje uopće nije slučajno, tvrtka iz Cupertina čini sve kako bi proširila sve mogućnosti za programere skrivene u App Storeu.

01_ios_developers_earning_over_70_billion_dollars

Proteklih 12 mjeseci zabilježilo je više od 70% porasta za App Store, uključujući iOS, macOS, watchOS i tvOS, kao i iMessage App Store. Tvrtka je govorila o 2.2 milijuna aplikacija krajem studenog prošle godine. Ovaj put, nisu objavili niti jedan broj takve vrste, ali naglasili su mogućnost Apple Paya i različitih darovnih kartica, te iMessage trgovine s naljepnicama u svom priopćenju za medije. Ovaj potonji može čak biti veliki magnet za novac.

Model pretplate pridonosi činjenici da trošimo sve više i više na aplikacije: broj pretplatnika je porastao za 58% u jednoj godini. To uključuje različite streaming servise poput Spotifyja, Apple Musica, Netflixa i sličnih, ili fitness i druge lifestyle aplikacije – App Store nudi aplikacije u sveukupno 25 kategorija. Mobilnim igrama i dalje dobro ide, baš kao i aplikacijama koje promiču zdrav život i pomažu u bavljenju sportom.

02_ios_developers_earning_over_70_billion_dollars

Ovaj posljednji segment je porastao za gotovo 70% u odnosu na prošlu godinu, dok su kategorije za fotografiju i video porasle za gotovo 90%. Appleovi programeri stvaraju aplikacije za korisnike u 155 zemalja, a tvrtka je posebno naglasila Super Mario Run kao uspješan proizvod. Ne sumnjamo kako su zaradili mnogo novca. Phil Schiller je također dodao nekoliko svojih uobičajenih rečenica na predstavljanju, kao Appleov viši potpredsjednik svjetskog marketinga.

Ljudi posvuda vole aplikacije i naši korisnici ih preuzimaju u rekordnim brojevima. Sedamdeset milijardi dolara zarađeno od strane programera je jednostavno šokirajuće. Zadivljeni smo svim odličnim novim aplikacijama koje naši programeri stvore i jedva čekamo vidjeti ih ponovo, sljedeći tjedan na našoj Svjetskoj konferenciji razvojnih programera.

Izvor: Apple

iPad akcija 1999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!