imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Profesionalni sportaši varaju uz pomoć Apple Watcha


U aktualnoj istrazi unutar američke Major League Baseball koja se vodi protiv ekipe Boston Red Soxa, otkriveno je kako su igrači pokušavali nepravedno steći prednost tijekom utakmica pomoću Apple Watcha i brojnih drugih kamera. Vjerojatno još nitko nije postigao tolike sportske uspjehe s Appleovim pametnim satom.

Nije rijetkost da se izrazi „Apple Watch“ i „sport“ nađu u istoj rečenici. Doduše, u tom kontekstu većina nas prvo pomisli na fitnes i običnu tjelovježbu; međutim, ekipa Boston Red Soxa imala je nešto sasvim drugo na pameti.

Hvatač daje znak bacaču ovakvim pokretima ruku.

Nismo detaljno upućeni u pravila i jezik bejzbola, ali ipak ćemo pokušati opisati što se dogodilo. Ako ste gledali neki američki film u kojem se radnja vrtjela oko bejzbola, znat ćete da postoje hvatač i bacač, koji – kada igraju u istoj ekipi – komuniciraju pomoću dogovorenih signala kako bi nadmudrili udarača iz suprotne ekipe. Ti su signali ključni za razvoj utakmice jer ih hvatač i bacač unaprijed dogovore, te tako odlučuju koji će potez povući u određenom trenutku. Udarač ne bi smio vidjeti znakove koje hvatač pokazuje jer mu je okrenut leđima, pa tako ni ne zna kakvu loptu može očekivati.

I tako dolazimo do kvake. Ekipa Boston Red Soxa, koja trenutno drži vodeću poziciju u istočnoj diviziji američke Major League Baseball (prvoj ligi bejzbola Sjeverne Amerike), odlučila je da mora znati što se to bacač i hvatač dogovaraju. Kako bi to uspjeli, netko od njihovih ljudi snimao je signale izvana, a onda trenerima slao važne podatke putem Apple Watcha. Nakon toga bilo je vrlo jednostavno proslijediti te ilegalno stečene informacije dalje, te tako steći nepravednu prednost.

Tim Cook kao vatreni navijač Red Soxa. Slučajnost?

Ta njihova maestralna igra uskoro je prekinuta jer je generalni upravitelj Yankeesa, Brian Cashman, primijetio što rade te zatražio da se provede istraga. Njegove su se optužbe uskoro pokazale točnima, pa sada Red Soxi grizu nokte čekajući kaznu.

Izvor: Macrumors

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!