imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

iPhone 6s - Kako produljiti vijek trajanja baterije

Produžite trajanje baterije vašeg iPhone 6s


Iako iPhone 6s modeli već imaju prilično dobro trajanje baterije, u prilogu donosimo nekoliko savjeta uz pomoć kojih možete dodatno produljiti bateriju i još više uživati u vašem novom uređaju.

Apple je do sada učinio jako puno kako bi softver i hardver koje stavljaju u svoje uređaje bili iznimno energetski učinkoviti. No, vijek trajanja baterije još uvijek je bolna točka za veliku većinu prijenosnih uređaja, pogotovo kada u blizini nemate utičnicu ili USB priključak kako biste napunili bateriju.

Ako već unaprijed znate kako nećete imati pristup struji duže vrijeme, sljedećih nekoliko trikova pomoći će barem malo produžiti trajanje baterije. Možda će vas koštati nešto zabave i pogodnosti, ali će pomoći vašem iPhone 6s da izdrži što je više moguće.

1. Low Power Mode

Low Power ModeNakon što uključite Low Power Mode način rada izgubiti ćete push email, Hey Siri, pozadinski rad i puno drugih značajki, ali zauzvrat dobijete do tri dodatna sata trajanja baterije. Ova značajka se inače sama nudi nakon što baterija padne na 20%, ali ju možete sami ručno pokrenuti u bilo koje vrijeme unutar Postavki > Baterija (Settings > Battery).

Nakon što uključite Low Power Mode, ikona baterije u gornjem desnom uglu zaslona postati će žuta kako biste uvijek mogli raspoznati da li se vaš iPhone trenutno nalazi u Low Power Mode načinu rada.

 

 

2. Smanjite osvijetljenje

Smanjite osvijetljenje

S obzirom kako iPhonei još uvijek koriste LCD umjesto OLED zaslona, nije toliko važno koja se boja prikazuje u određenom trenutku, ali je jako važno ako je uključeno LED pozadinsko osvjetljenje, kojom snagom sjaji i koliko dugo. Kako biste smanjili utrošak energije na minimum, otvorite Postavke > Zaslon i svjetlina (Settings > Dispay & Brightness), isključite Auto svjetlina značajku i smanjite svjetlinu na najmanju moguću razinu koja vam je još uvijek prihvatljiva

 

 

 


3. Zaustavite push obavijesti

NotificationsOsim što Push obavijesti upale zaslon, one također probude i Wi-Fi ili Cellular radio unutar uređaja što dodatno troši bateriju. I dok je zadnja generacija iPhone modela dovoljno pametna da zaustavi obavijesti kad god uređaj misli da je okrenut zaslonom prema površini, oni još uvijek ne mogu prepoznati da li se nalaze u torbi, džepu ili bilo gdje drugdje gdje ga ne vidite, te obavijesti u tim slučajevima bude zaslon i radio antene. Ako slučajno koristite aplikacije koje šalje obavijesti ali ih vi zapravo ne koristite iz tog razloga, najbolje je otvoriti Postavke > Obavijesti i tim aplikacijama onemogućiti prikazivanje obavijesti na zaključanom zaslonu, a ako želite mmožete ih i u potpunosti ugasiti isključivanjem značajke Dozvoli obavijesti (Allow Notifications).

 


4. Onemogućite ažuriranje aplikacija u pozadini

Ažuriranje aplikacija u pozadiniApple se trudi spojiti ažuriranje aplikacija u pozadini kako bi spriječili radio antene u nepotrebnom primanju i slanju podataka, barem ne više nego što bi trebali. Ali ako ne želite koristiti ažuriranje aplikacija u pozadini, Otvorite Postavke > Općenito > Osvježavanje aplikacija u pozadini (Settings > General > Background App Refresh) i odaberite aplikacije kojima želite onesposobiti tu mogućnost. Jedna od negativnih strana ove mogućnosti je što će se prilikom otvaranja aplikacija za poruke ili medije morati osvježiti kako bi se pojavili zadnji unosi. Ali ako ne otvarate te aplikacije često, ušteda energije trabala bi biti vrijedna toga.

 


5. Onemogućite Lokacijske usluge

Lokacijske uslugeJedna od značajki koja troši jako puno energije je GPS. Apple i u ovom slučaju koristiti jako puno trikova kako bi sveo pristup trenutnom položaju na minimum, ali kao i s obavijestima i pozadinskim ažuriranjem aplikacija, ako ne želite omogućiti aplikaciji da zna gdje se nalazite, otvorite Postavke > Privatnost > Lokacijske usluge (Settings > Privacy > Location Services) i odaberite Nikad. Osim čuvanja energije, isključivanje Lokacijskih usluga pomoći će i u čuvanju vaše privatnosti.

 

 

 


6. Potpuno isključite aplikacije

Potpuno isključite aplikacijeSve aplikacije koje omogućavaju VoIP i navigaciju troše jako puno resursa. Ako ih ne koristite, dvaput pristisnite Home tipku i u potpunosti zatvorite aplikaciju tako što ju izbacite iz redoslijeda. Na taj način ugasiti će te VoIP i navigaciju i odmah početi s uštedom energije.

 

 

 

 

 

7. Smanjite pokret

Smanjite pokreteI dok su animacije aplikacija i pozadina postale učinkovitije, možete i njih isključiti i tako sačuvati malo energije. Potrebno je otvoriti Postavke > Općenito > Pristupačnost > Smanji pokret (Settings > General > Accessibility > Reduce Motion) i uključite tu opciju.

 

 

 

 

 

 

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!