imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

‘Procurio’ dizajn novog iPhonea


Travanj je mjesec u kojem dizajn za sljedeći po redu model iPhonea, ili slike proizvodnje, procure. Ovaj puta smo dobili nekoliko fotografija te ne možemo odbaciti mogućnost da je dizajn iPhonea prikazan na njima zaista nadolazeći iPhone.

Fotografija koja je obišla internet u posljednjih par dana teoretski prikazuje novi iPhone, ali izgleda toliko nestvarno na prvi pogled; stoga smo odlučili malo pričekati prije pisanja o tome. Međutim, još jedna fotografija dizajna nedavno je podijeljena, potvrđujući ono što smo vidjeli na ranijoj fotografiji. Evo kako izgleda prva:

01_new_iphone_design_leaked

A evo kako izgleda fotografija drugog izvora:

02_new_iphone_design_leaked

Da, ovo izgleda prilično šokantno, posebice vertikalno postavljene kamere i otvor na sredini poleđine. Na položaj kamere se lako naviknuti i možemo se samo nadati da otvor koji se nalazi ispod Apple loga nije poleđinski Touch ID već neka vrsta smart porta ili induktivni punjač. Razlog zbog kojeg se nadamo da se radi o smart portu ili punjaču je to da čitač otisaka postavljen na sredinu poleđine telefona ne bi imao previše smisla. Proporcije prednjeg zaslona u ovom dizajnu podupiru informacije koje smo već imali, pa je vijest da će novi iPhone imati zakrivljeni dizajn s OLED zaslonom te da će Home tipka nestati točna. Još jedna stvar koju možemo vidjeti iz dizajna jest da će poleđina biti napravljena od metala.

Grafički dizajner je stvorio model koji prikazuje kako bi završeni proizvod mogao izgledati prema fotografijama u Photoshopu.

03_new_iphone_design_leaked

Naravno, lako je moguće da fotografije koje su prikazane gore prikazuju samo osnovni prototip ali ne i završeni dizajn, ali mi smo više naklonjeni mišljenju kako ćemo vidjeti nešto slično ovome u jesen, temeljeno na godinama dosadašnjeg iskustva. Prednja strana izgleda lijepo, ali za poleđinu je potrebno malo vremena za navikavanje; možemo se samo nadati kako je Apple uspio staviti čitač otiska na zaslon i da otvor na poleđini služi nekoj drugoj svrsi. Saznat ćemo za par mjeseci.

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.