imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Procurili dokazi da Apple radi na naočalama za proširenu stvarnost


Prema e-mailu koji je vjerojatno slučajno poslan zaposlenicima, čini se da Apple već radi na uređaju za proširenu stvarnost. Među dokumentima koji su procurili našao se i sažetak problema otkrivenih tijekom probnog razdoblja, a Gizmodo otkriva da postoje i opisi koji spominju naočale za proširenu stvarnost.

Za Appleove je fanatike proširena stvarnost zbilja nenadmašiva tema. Nitko ne zna kakvu vrstu uređaja možemo očekivati niti za što će se koristiti, ali već neko vrijeme znamo da Apple ozbiljno radi na njemu. Trenutno je najuvjerljivija ideja da će prvo kamera na iPhoneu dobiti nadogradnju temeljenu na tehnologiji proširene stvarnosti, a da ćemo kasnije vidjeti i prave naočale. Appleov čelnik, Tim Cook, daje svoj pogled na ovu temu kad god ima priliku, koji se može sažeti ovako:

01_docs_leaking_suggest_apple_ar_glasses

Uzbuđen sam zbog proširene stvarnosti jer ona, za razliku od virtualne stvarnosti, koja odvaja pojedince od svijeta, omogućava ljudima da budu prisutni u sadašnjem trenutku, ali i da ga poboljšaju. Većina se ljudi ne želi u potpunosti odvojiti od svijeta na duže vremensko razdoblje, a to je danas i nemoguće jer nam takvo što vrlo brzo dosadi. Proširena stvarnost omogućuje da se ne izgubite u nečemu, nego da to nešto postane dio vašeg svijeta, vaše komunikacije. To je vrlo važno.

Mislim da je to nešto revolucionarno, poput pametnih telefona. Pametni su telefoni namijenjeni svakome i ne moramo misliti da je iPhone namijenjen samo određenoj demografskoj skupini, državi ili vertikalnom tržištu – on je za svakoga. Mislim da je proširena stvarnost jednako tako velika, ona je ogromna. Veselim se jer smatram da postoje stvari koje možemo učiniti, a koje će unaprijediti mnogo života. I pritom biti zabavne. Na proširenu stvarnost gledam kao na ovaj silikon u mom iPhoneu: to nije samo proizvod, to je temeljna tehnologija. Ali postoje stvari koje se trebaju razviti prije no što ta tehnologija postane dovoljno dobra za mainstream upotrebu. Mislim da postoji puno stvari koje će zbilja pomoći ljudima u svakodnevnom životu, i to stvarnih stvari, i zato me sve ovo toliko veseli.

Netko iz Applea imao je stvarno loš dan, jer je e-mail pun dokumenata osjetljive prirode poslan svim zaposlenicima. Radi se o cijeloj povijesti razgovora koji uključuju i sažetak rezultata testiranja provedenih tijekom prošlih mjeseci, s opisom iskustva osoba koje su ih iskušavale. Tu se spominju i prve greške s Apple Pencilom, a jedan zaposlenik prepričava malu nezgodu koju je imao s Apple Watchom tijekom skijanja. Također, ispitivači opisuju probleme s očima koji su vjerojatno uzrokovani naočalama.

02_docs_leaking_suggest_apple_ar_glasses

Nakon korisničkog ispitivanja BT4, jedna se osoba požalila na neugodu u oku te je rekla da je u više navrata tijekom ispitivanja vidjela lasersku zraku. Voditelj ispitivanja uputio je tu osobu oftalmologu te poslao taj prototip na analizu. (…) Zaposlenik se požalio na bol u oku nakon rada s novim prototipom, pa je možda uzrokovana korištenjem. Primijetio je da je zaštitni spoj s vanjske strane spremnika potrgan, te je posumnjao da je za to kriva neka treća osoba.

Prema Gizmodovim informacijama, postoji mogućnost da će Appleov projekt proširene stvarnosti biti realiziran za godinu dana. Ne vjerujemo u to jer ekipa Tima Cooka nikada ne lansira nedovršene proizvode. Međutim, možda će prvi korak biti integriranje tehnologije proširene stvarnosti u novi iPhone koji stiže ove jeseni.

Izvor: 9to5mac

iPad_akcija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!