Procurile fotografije novog MacBook Pro računala

Procurile fotografije novog MacBook Pro računala

#Vijesti
2016. 10. 26.
macOS Sierra 10.12.1, koji je izašao ovog ponedjeljka, sadržavao je skrivene Apple Pay fotografije koje pokazuju najnoviji MacBook Pro model s OLED touch zaslonom iznad tipkovnice koji bi trebao biti predstavljen sutra, 27. listopada na “Hello Again” eventu.

Ove fotografije su prije svega potvrdile kako Apple radi na ovakvom modelu, ali su i pokazale njegov prvi prikaz prije službenog predstavljanja. OLED touch zaslon nalazi se iznad tipkovnice, gdje su inače Function tipke, a očito podržava Touch ID, jer je vidljivo da se može koristiti za Apple Pay opciju.

Procurile fotografije novog MacBook Pro računala

Glasine su govorile kako bi touch zaslon, koji bi mogao nositi ime “Magic Toolbar”, trebao biti kontekstualan, odnosno mijenjati funkcije koje obnaša s obzirom na aplikaciju koja je upaljena. Na fotografijama je prikazana Apple Pay opcija, točnije računalo traži od korisnika potvrdu kupnje otiskom prsta. Čini se kako je Touch ID ugrađen u gotovo nevidljiv gumb koji se nalazi pokraj samog zaslona.

Osim touch zaslona, novi MacBook Pro dizajnom je sličan postojećim modelima. Nije moguće odrediti debljinu modela iz postojećih fotografija, ali prema glasinama bi trebao biti tanji i lakši od postojećih modela. Iz fotografija su vidljive drugačije tipke na tipkovnici, koje su sličnije Retina MacBook tipkovnici, a koriste drugačiji mehanizam.

Procurile fotografije novog MacBook Pro računala

Ulazi nisu vidljivi, ali očekuje se četiri USB-C ulaza i ulaz za slušalice, dok bi HDMI, MagSafe i SD ulazi trebali biti uklonjeni.

Apple bi trebao predstaviti novi model MacBook Pro računala ovog četvrtka u 18 sati po našem vremenu. Očekuje se i novi MacBook Air model, a postoji mogućnost predstavljanja novog iMaca, iako nije bilo detaljnijih glasina.

Izvor: macrumors.com

Komentiraj