imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Pročistite nepotrebne aplikacije


Pohrana vašeg iPhonea se vrlo lako ispuni, uglavnom zbog toga što u App Storeu postoje milijuni aplikacija koje možete odabrati. U ovom ćemo vam članku pokazati kako razvrstati aplikacije na temelju toga kada ste ih zadnji put koristili.

Ako se spremate kupiti novi iPhone, jedno od najvažnijih pitanja je odabir pravog kapaciteta pohrane. Budući da se pohrana Appleovih uređaja ne može proširiti (osim s vanjskim prijenosnicima podataka putem Lightning priključka), mi ne bismo preporučili uzimanje najmanje moguće opcije.

Srećom, pohrana iPhonea na ulaznoj razini, 32GB je bila dovoljna ako niste bili pretjerano zainteresirani za fotografiju ili bili video-guru. Ako samo preuzimate aplikacije, to bi trebalo biti dovoljno. Također, dobra vijest je da vam iOS 11 omogućuje da se privremeno riješite neiskorištenih aplikacija i čuva podatke aplikacije kako bi ona uskoro mogla biti ponovno dostupna.

Ali kako biste trebali znati koje su aplikacije zaista neiskorištene? Kako bi to saznali, morate ući u Postavke i dodirnuti izbornik Općenito. Odaberite opciju Pohrana iPhonea i pomaknite se prema dolje. Na ovom izborniku, iOS pokazuje koliko podataka drže različite aplikacije lokalno na telefonu i koje od njih su nedavno korištene. Ovdje možete odabrati one koje nećete koristiti u budućnosti i ukloniti ih ručno.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!