imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Pripremite se! Uskoro možda stiže nova generacija najružnijeg Appleovog proizvoda


U iOS-u se pojavio novi model Smart Battery Casea. I gle čuda, postoji šansa da neće biti ružan kao svoj prethodnik.

Kada pričamo o estetici Appleovih proizvoda, obično upotrebljavamo pridjeve poput lijepo, prekrasno, elegantno i slične varijante. Međutim, uvijek ima iznimki jer se svima može potkrasti greška. Vrhunski primjer takve dizajnerske greške bez ikakve sumnje je ovo (upozoravamo da je slika uznemirujuća):

Smart Battery Case savršen je primjer principa „funkcija prije estetike“. Poslužit ću se klasičnom argumentacijom majke koja zna da ima ružno dijete: u principu se radi o solidnom proizvodu koji radi sve što treba, čak je i koristan, ali nije baš oku ugodan.

Naravno, to uopće nije važno, već smo rekli sve o toj temi prije par godina. Pravo je pitanje trebamo li se već početi pripremati za sljedeću uvredu dobrom ukusu ili bi nas Jony Ive mogao spasiti. Jer, nema sumnje da uskoro stiže nova generacija pametne baterijske maske…

Prve naznake toga pojavile su se početkom prosinca, a sada je korisnik s Reddita otkrio važnu ikonu u iOS-u 12.1.2 kada je pokušao iskoristiti postojeći Smart Battery Case na iPhoneu XS (neću vam pokazati sliku jer je zbilja šokantna). Među widgetima koji pokazuju stanje baterije, pojavila se ikona baterijske maske, ali u novom obliku.

Naravno, na temelju te ikone ne možemo zaključiti puno o novom proizvodu, ali očito je da će dizajn biti malo drugačiji. Jedno je ipak sigurno: nova generacija tog uređaja zasigurno je na putu.

Jony, navijamo za tebe…

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!