imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Prilagodite balans glasnoće zvuka na vašem iPhoneu


Jedna od značajki za pristupačnost u iOS-u je postavljanje balansa glasnoće zvuka između lijevog i desnog kanala na vašem iPhoneu i iPadu. Pogledajmo kako to možete učiniti!

Naravno, tu je i pitanje tko bi želio promijeniti balans dviju strana, koji je prema zadanim postavkama postavljen da bude jednak. Budući da je to funkcija pristupačnosti, dobra je za sve koji teško čuju na bilo kojoj strani i na ovaj način mogu ispraviti svoje audio iskustvo.

Kao drugo, ova funkcija bi mogla biti korisna za sve koji su preživjeli onu tragičnu nesreću i slučajno oprali svoje AirPodse zajedno s trapericama. Ako nisu u potpunosti uništene, jedna slušalica bi mogla biti neispravna te bi zvuk mogao biti slabiji nego na drugoj. Ova opcija bi mogla sakriti hardverski problem pomoću softverskog trika.

U Postavkama > Općenito trebate pronaći izbornik Pristupačnost. Pomaknite se prema dolje do odjeljka “Slušanje”, gdje možete prilagoditi balans glasnoće zvuka na klizaču. Trebamo dodati kako će ova postavka utjecati i premjestiti sve zvukove, i osim AirPodsa, zvučnici vašeg telefona će raditi na istim parametrima, kao i svi drugi Bluetooth zvučnici.

Bonus: Istu opciju imate i na Apple Watchu. Otvorite aplikaciju Watch na vašem iPhoneu i odaberite Općenito > Pristupačnost gdje ćete pronaći isti klizač.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!