imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Prije ili kasnije, samo će Appleu biti isplativo prodavati tablete


IDC je objavio najnovije izvješće industrije, u kojem možemo pročitati o padu na globalnom tržištu tableta. Samo su dvije tvrtke uspjele ostvariti rast, a jedna od njih je Apple.

Kao što svi znamo i osjećamo: era tableta je u padu. I zapravo postaje sve gore i gore. Točnije, prethodni Q2 je bio 15. u kojemu se pad može mjeriti u pogledu prodaje. Dakle, govorimo o kontinuiranom padu u posljednje 3 godine.

Tada se vrijednost pada izražena u postotcima obilježavala samo s jednim brojem, ali od ove godine, može biti izražena s dva broja. U drugom kvartalu, samo je 33 milijuna tableta uspjelo pronaći vlasnika, što je 5 milijuna manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. To je pad od 13,5%.

Što je prilično tužno.

Mislim, to ovisi. Tu su Apple i Huawei, koji se ne zamaraju brojevima, jer se osjećaju prilično dobro, unatoč padu tržišta. Oni su jedini na tržištu koji su uspjeli ostvariti rast, ništa veliko, ali ipak rast.

U pogledu prodanih proizvoda, Apple je uspio povećati prošlogodišnjih 11,4 milijuna na 11,5 milijuna prodanih uređaja. S time, mogu izmjeriti rast od 0,9%, te zauzvrat dobivaju veći udio na tržištu: iPadi čine 34,9% od ukupno prodanih tableta.

Što se tiče Huaweia, oni mogu izmjeriti još veći rast. Povećali su prošlogodišnji broj s 3,1 milijuna na 3,4 milijuna, što znači rast od 7,7%, izraženo u postotcima. Unatoč lijepim brojevima, njihov udio na tržištu je prilično nizak u odnosu na Apple, budući da je samo 10,3%. Amazon se suočio s najvećim padom s 33,5%, ali ni Samsung ne može biti zadovoljan s padom od 16,1%.

Sve ovo smo saznali iz najnovijeg izvješća Međunarodne korporacije za podatke. IDC-ev viši istraživački analitičar, Jitesh Ubrani objasnio je trenutnu situaciju na način da su poslovni i privatni korisnici uzalud pokazali interest za hibride laptopa i tableta, jer nije bilo jeftinijih i troškovno učinkovitijih alternativa, tako da su ti korisnici mogli odabrati samo jeftiniji PC.

Ili iPad, ako uzmemo u obzir ove brojeve…

Izvor: The Verge

EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!