imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Prije ili kasnije, samo će Appleu biti isplativo prodavati tablete


IDC je objavio najnovije izvješće industrije, u kojem možemo pročitati o padu na globalnom tržištu tableta. Samo su dvije tvrtke uspjele ostvariti rast, a jedna od njih je Apple.

Kao što svi znamo i osjećamo: era tableta je u padu. I zapravo postaje sve gore i gore. Točnije, prethodni Q2 je bio 15. u kojemu se pad može mjeriti u pogledu prodaje. Dakle, govorimo o kontinuiranom padu u posljednje 3 godine.

Tada se vrijednost pada izražena u postotcima obilježavala samo s jednim brojem, ali od ove godine, može biti izražena s dva broja. U drugom kvartalu, samo je 33 milijuna tableta uspjelo pronaći vlasnika, što je 5 milijuna manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. To je pad od 13,5%.

Što je prilično tužno.

Mislim, to ovisi. Tu su Apple i Huawei, koji se ne zamaraju brojevima, jer se osjećaju prilično dobro, unatoč padu tržišta. Oni su jedini na tržištu koji su uspjeli ostvariti rast, ništa veliko, ali ipak rast.

U pogledu prodanih proizvoda, Apple je uspio povećati prošlogodišnjih 11,4 milijuna na 11,5 milijuna prodanih uređaja. S time, mogu izmjeriti rast od 0,9%, te zauzvrat dobivaju veći udio na tržištu: iPadi čine 34,9% od ukupno prodanih tableta.

Što se tiče Huaweia, oni mogu izmjeriti još veći rast. Povećali su prošlogodišnji broj s 3,1 milijuna na 3,4 milijuna, što znači rast od 7,7%, izraženo u postotcima. Unatoč lijepim brojevima, njihov udio na tržištu je prilično nizak u odnosu na Apple, budući da je samo 10,3%. Amazon se suočio s najvećim padom s 33,5%, ali ni Samsung ne može biti zadovoljan s padom od 16,1%.

Sve ovo smo saznali iz najnovijeg izvješća Međunarodne korporacije za podatke. IDC-ev viši istraživački analitičar, Jitesh Ubrani objasnio je trenutnu situaciju na način da su poslovni i privatni korisnici uzalud pokazali interest za hibride laptopa i tableta, jer nije bilo jeftinijih i troškovno učinkovitijih alternativa, tako da su ti korisnici mogli odabrati samo jeftiniji PC.

Ili iPad, ako uzmemo u obzir ove brojeve…

Izvor: The Verge

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!