imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Prijava bi uskoro mogla biti jednostavnija u novom iOS-u


9to5Mac je istaknuo novu funkciju koja je trenutno u fazi razvoja u izvornom kodu iOS-a 11.3. Kada bude spremna, mogla bi učiniti mnoge procese prijave puno jednostavnijima.

Apple je prije dvije godine stvorio super funkciju pod nazivom Single Sign-On (SSO) u tvOS-u 10. Glavna svrha ove funkcije je da nakon što se prijavite s vašim iPhoneom, iPadom, iPodom touch ili Apple TV-om kod vašeg pružatelja usluga, automatski ćete biti prijavljeni i u bilo kojoj od njihovih aplikacija. Ne biste trebali brinuti o lozinkama i korisničkim imenima na bilo kojem od vaših uređaja. Sada bi nešto vrlo slično tome moglo stići u iOS-u, te ponuditi više univerzalnih mogućnosti za korisnike.

Od izlaska prve beta verzije, 9to5Mac tim je tražio nove funkcije i značajke u kodu iOS-a 11.3; a sada su pronašli odjeljak pod nazivom SecureChannel.

Dok funkcije ne budu službeno lansirane, možemo samo nagađati što će točne značajke raditi. Ali čini se da je zaista povezano s procesom prijavljivanja općenito. Korisnici će moći upotrebljavati svoj Apple ID za prijavu na različite web-stranice.

Štoviše, čini se da će korisnici to moći učiniti pomoću QR kodova, što bi moglo biti vrlo korisno budući da iOS 11 već ima podršku za očitavanje QR kodova u izvornoj Camera aplikaciji. 9to5Mac je podijelio svoj pronalazak i pružili nam priliku da bacimo pogled na novu opciju.

Nemamo određenih informacija o datumu lansiranja i stvarnoj svrsi ove nove funkcije.

Izvor: 9to5Mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!