imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Kako iz G3 iMac izraditi akvarij

Pretvorite svoj stari Mac u akvarij (ili lampu)


Prvi iMac predstavljen je daleke 1998. godine, a svojim revlucionarnim dizajnom je spasio Apple od financijskog kraha i postavio nove trendove u industrijskom dizajnu za par godina unaprijed.

Nezamijenjiva kombinacija prozirnog kućišta s jarko obojanim detaljima odmah je postala ikona pop kulture, a ubrzo je svaki potrošački proizvod kopirao dizajn iMaca, od roštilja, Nintendo konzole pa do četke za WC.

Kako to već obično biva sa starim Macovima, korisnici svoje modele najćešće ne žele baciti već ih čuvaju kao kolekcionarski primjerak, a mnogi stari Mac obožavatelji i dalje u nekoj kutiji imaju svoj G3 iMac i ne žele se s njime rastati.

G3 iMac akvarij

Većina će ovakvo računalo htjeti ponosno izložiti, ali poduzetnik Jake Harms otišao je korak dalje te je tako svoj stari iMac pretvorio u računalo koje zapravo služi kao – akvarij. Ne, nije šala: U kućištu starog iMaca nalazi se potpuno funkcionalan akvarij.

Od ove kreativne ideje, Jake je pokrenuo i pravi biznis: Ne samo da nudi dijelove za slaganje akvarija već i prodaje gotove akvarije, a zbog velikog interesa, biznis je morao proširiti i na ostale starije Macove.

G3 iMac akvarij

Primjerice, ako posjedujete legendarni iMac G4 (popularno prozvan “lampa” zbog svog upadljivog dizajna), od njega možete napraviti pravu stolnu svijetljiku. S druge strane, ako imate relativno rijedak eMac G4, Jake nudi simpatičan sat napravljen od poklopca CD ulaza.

Inače, ako svoje staro računalo pošaljete Jakeu, on će iskoristiti samo dijelove koju mu trebaju, a ostatak će reciklirati, a ujedno apelira na sve korisnike da svu svoju staru tehniku ne bacaju na obična odlagališta, nego za to posebno predviđena mjesta.

Sve njegove kreacije možete provjeriti ovdje.

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!