imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Pretvaranje valuta i jedinica pomoću Spotlighta


Spotlight je jedan od najpametnijih alata za pretraživanje i može vam pomoći da pronađete bilo što na Macu. Nema tog e-maila, dokumenta, slike ili povijesti pretraživanja koja se može sakriti od njega.

Kada ga pozovete iz gornjeg desnog ugla, smjestit će se u sredini vašeg ekrana i pomoći vam da pronađete što god želite. Osim pretraživanja, ima još mnogo drugih funkcija, a jedna od njih je i računanje te preračunavanje.

Sve što trebate jest upisati bilo koju jednadžbu:

Premda ovo nije Soulver, lako se može nositi s osnovnim operacijama, primjerice ako trebate nešto brzinski zbrojiti ili pomnožiti.

Druga odlična funkcija jest mogućnost konvertiranja valuta korištenjem aktualnog tečaja na Yahoou. Možete preračunati vrijednosti velikog broja valuta, a sustav sam pronalazi najbolje formate za vas, na temelju vaših regionalnih postavki. Sve što trebate jest upisati vrijednost te naziv valute koju želite preračunati.

Primjerice, u ponudi možete naći britanske funte, japanske jene, kanadske dolare i švicarske franke. Te ponude ne mogu se mijenjati jer se temelje na pametnom pogađanju. Također, valute naznačene na tipkovnici mogu se koristiti pritiskom na odgovarajući tipku umjesto korištenjem ISO koda.

Osim valuta, možete preračunavati i razne jedinice. Često čitate tekstove na engleskom, ali još uvijek ne znate prebaciti stope u metre? Ne znate koliko su centimetara dugi zasloni od 21 inča? Koliko mililitara ima u američkim limenkama Cole od 12 unci? Koliko je zapravo vruće Njujorčanima kada je 100°F? A možda vas zanima kolika vam je potrošnja goriva kada vidite mjeru od 13 mpg? Sve što trebate jest unijeti upitne vrijednosti u Spotlight.

Zimska promocija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!