imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljena nova generacija Gorilla Glassa


Gorilla Glass 6 dizajniran je kako bi izdržao pad s visine od 1 m i to 15 puta. Navodno je dvostruko bolji od prethodne generacije.

Odnos Applea i Corninga, tvrtke koja proizvodi staklo Gorilla Glass, vrlo je posebna. Premda svi znaju da je prednja strana iPhonea uvijek prekrivena najnovijim modelom Gorilla Glassa, tvrtka je iz nekog razloga zabranila Appleu da ih navede kao referencu na svojoj internetskoj stranici.

Naravno, to ne mijenja činjenicu da će i sljedeći modeli iPhonea biti zaštićeni Gorilla Glassom, što je osobito dobro sada kada je i stražnja strana uređaja prekrivena staklom.

Corning je jučer najavio dolazak šeste generacije Gorilla Glassa, koji su dizajnirani posebno za preživljavanje opasnih padova. Nakon detaljnog istraživanja, znanstvenici tvrtke (taj smo izraz preuzeli od Corninga) tvrde da prosječnom korisniku mobitel padne sedam puta godišnje.

Kako bi našli rješenje tog problema, razvili su Gorilla Glass tako da izdrži 15 padova na grube površine s visine od jednog metra. Drugim riječima, u idealnoj situaciji svi uređaji s Gorilla Glass 6 staklom preživjet će dvije godine bez ozbiljne štete. Zvuči odlično, premda nisam siguran da će tako biti u stvarnosti.

Ne znamo hoće li ovogodišnji iPhonei imati Gorilla Glass 6. Ako je Corning uspio doći do faze masovne proizvodnje prije jučerašnje objave, postoji šansa. To bi stvarno bilo odlično…

Izvor: Corning

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!