imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Učinkovito počnite novu godinu!

Aplikacije koje će vam pomoći ostvariti ciljeve

Predstavljen novi Xbox i Forza


U potpunosti obnovljen i brutalno jak Xbox je napokon predstavljen jučer, plus imamo neke fotografije i videozapise o igri Forza 7 koji su toliko lijepi da biste mogli čak i zaplakati.

Da budemo vrlo iskreni, jučerašnja Microsoftova objava ima vrlo malo veze s Appleom, ali kao prvo, svi mi ovdje volimo igrati igre na Microsoftovoj konzoli, i kao drugo, poprilično smo sigurni kako postoji mnogo Mac korisnika koji su kupili Xbox, baš kao i mi.

Xbox One X

Do ove objave, novi Xbox imao je ime Scorpio, ali sada smo saznali službeno ime koje je Xbox One X.

Zašto ćemo ga kupiti? Uglavnom zato što je prava elektrana, ili zato što imamo 4K TV. Novi Xbox ima 12GB memorije, te ima performans od 6TFLOPS-a, što također znači da je morao biti dodan tekući sustav hlađenja. Samo kako bi usporedili ove brojeve s nečim što je malo poznatije, Appleov iMac Pro, koji će koštati deset puta više, će imati performans od 12TFLOPS-a. Naravno, iMac Pro će biti kompletno računalo sa zaslonom, ali će također imati i cijenu od 5,000 dolara (cca. 32,980 HRK).

Xbox One X će biti jak, i zahvaljujući tome, moći ćemo igrati igrice na 4K rezoluciji od 60 FPS. Možete pogledati prilično dosadan uvodni videozapis One X-a i kako će izgledati:

Nažalost, i cijena je prilično visoka. Mnogi su očekivali da će moći kupiti Xbox One X, koji je puno jači od PS4, za uobičajenu cijenu od 250-300 dolara, samo da bi mogli namamiti korisnike suparničkih tvrtki na Xbox, ali to nije ono što se dogodilo. Cijena je otprilike 500 dolara (cca. 3,298 HRK), što je dvostruko više od cijene Xboxa One S. Novi Xbox bit će dostupan diljem svijeta od 7. studenog.

Forza 7

Također je predstavljena i Forza 7, koja bi mogla biti osobni favorit za mnoge. Nema puno toga o čemu bi mogli pričati, ali vrijedi pogledati uvodni videozapis i 5-minutni ‘in-game’ videozapis ispod.

Osim prekrasne grafike, najbolja vijest je da su zvukovi imali prilično veliku nadogradnju, što je bilo dugo potrebno ažuriranje. To su također potvrdili i programeri u intervjuima nakon kojih slijedi uvod.

Pogledajte trailer:

A ovdje je 5-minutni Nürburgring videozapis:

Ako niste uvjereni, evo par fotografija igre:

01_new_xbox_and_forza 02_new_xbox_and_forza 03_new_xbox_and_forza 04_new_xbox_and_forza
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.