imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Predstavljanje nove Facebookove aplikacije za upoznavanje


Sasvim je logično da najveća svjetska društvena mreža predstavi odjeljak za upoznavanje partnera unutar svoje aplikacije. A sada znamo i kako će izgledati.

Čini se da se Facebook vraća svojim korijenima. Legenda kaže da su Zuckerberg i njegova ekipa izvorno počeli razvijati ovaj sustav kako bi dobili priliku upoznati potencijalne partnere za hodanje. Međutim, sve se razvijalo tako brzo da se u siječnju 2018. na toj mreži moglo izbrojati 2,2 milijardi aktivnih korisnika. Usporedno s time, izvorni se cilj promijenio te postao politički korektniji – stvaranje veza među ljudima.

Naravno, sve to zvuči krasno i toplo, ali i dalje je pogrešno ne iskoristiti priliku da tih 2,2 milijardi korisnika upotrebljava Facebook i kao stranicu za dejting.

Prije dva mjeseca, tijekom F8 razvojne konferencije, Facebook je najavio kako već rade na tom konceptu te da će korisnici uskoro dobiti priliku upotrebljavati tu platformu i za dejting. Sada je Jane Manchung Wong, kvazi-stručnjakinja obrnutog inženjeringa, otkrila internu testnu verziju te usluge i nije se libila snimiti nekoliko screenshota.

Komentirajući njezinu objavu, Facebook je naveo kako je trenutna verzija samo za testiranje, a ne za stvaranje bliskih veza među zaposlenicima. Dapače, tvrtka od njih traži da daju lažne podatke.

S druge strane, Wong tvrdi da je uspjela započeti proces registracije, ali ne i završiti ga. U svakom slučaju, otkriveno je kako će korisnici imati priliku birati između više rodnih identiteta, otkriti svoju lokaciju te rod osobe/osoba koje ih privlače.

Međutim, moramo istaknuti da nema garancije kako će ova usluga ugledati svjetlo dana. Kao i u slučaju Applea, tvrtke testiraju brojne proizvode i usluge, pa pritom otkriju problem zbog kojeg otkažu cijeli projekt.

Tvrtka match Group, koja stoji iza Tindera, sigurno bi bila zadovoljna kada bi se ostvario najgori mogući scenarij. Naime, bilo je dovoljno da se proširi glas o Facebookovoj aplikaciji za dejting pa da vrijednost dionica te tvrtke opadne za 17%. Ipak, Zuckerberg i dalje ističe kako je njihov cilj gradnja dugoročnih i iskrenih odnosa među ljudima, a ne njihovo rušenje – dakle, ideja je drugačija nego u slučaju Tindera. Ali Zuckerberg ne može stvarno odlučiti kako će korisnici upotrebljavati tu aplikaciju.

Facebook je potvrdio da su objavljeni screenshoti valjani, te da testiraju aplikaciju, ali nisu bili voljni podijeliti više informacija.

Izvor: The Verge

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!