imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Prednja kamera iPhonea XS snima selfije koji zaglađuju kožu?


Vrlo je vjerojatno da je Apple počeo pratiti trend koji se prvenstveno smatra trendom u Aziji, te pokušava stvoriti ljepše lice za sve koji snimaju selfije. Ili su algoritmi otišli malo predaleko?

Nova eksplozija korisnika dogodila se na Redditu, nakon što su mnogi novi vlasnici iPhonea XS i iPhonea XS Max ljutito naveli da su njihovi novi telefoni stvorili tinejdžere porculanskih lica od njihovih uglavnom bradatih lica prekrivenih borama kada su snimali selfie.

Pa, slučaj i nije tako ozbiljan zapravo, ali mnogi testovi su dokazali da prednja kamera novih iPhone uređaja primjenjuje takozvanu značajku za zaglađivanje kože sa softverskim rješenjem na snimljenim fotografijama. Za ovaj slučaj nije bilo presedana u iPhoneu X, tako da zasigurno govorimo o potpuno novom fenomenu. Najgore od svega je to što ne možemo pronaći prekidač koji bi isključio ovu značajku i time vratio čast muškim selfijima.

Mnogi su počeli sumnjati da je krivac za to određeni efekt za uljepšavanje koji se mora nalaziti u pozadini, što definitivno nije rijetkost u današnje vrijeme – prvenstveno kada je riječ o azijskim proizvođačima pametnih telefona -, ali da budemo iskreni, to definitivno nešto što korisnici ne bi očekivali od Applea. Međutim, otkriveno je da to nije nužno slučaj.

Efekt se pojavljuje u slučaju selfija koji su snimljeni u lošim svjetlosnim uvjetima, ali kada je svjetlost idealna, efekt se ne primjenjuje, ili se primjenjuje u manjoj mjeri. Dakle, postavlja se pitanje; govorimo li o novim super algoritmima sa strojnim učenjem i umjetnom inteligencijom koji su pretjerali sa svojim zadatcima dok se bave smanjivanjem šuma. Gotovo je sigurno da se radi o softverskom problemu u pozadini, koji se na sreću može riješiti u kratkom vremenskom roku.

Do tada, međutim, evo vječne i mudre lekcije koju bi Apple trebao naučiti:

Nikada ne pretjerujte s efektom za uljepšavanje.

Izvor: MacRumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!