imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Prebacivanje s Androida na iPhone u sedam koraka


Ako ste u prošlosti razmišljali o prebacivanju s Android telefona na iPhone, imamo dobre vijesti za vas: proces je vrlo jednostavan. Svoje osobne podatke možete prenijeti sa starog telefona na vaš novi iPhone u samo nekoliko sekundi bez gubitka podataka. Prebacivanje s Androida na iOS u sedam lakih koraka.

Budući da je Apple u posljednjih nekoliko godina objavio silne videozapise o prebacivanju s Androida na iPhone, mislili smo kako bi bilo dobro za sve kada bismo malo osvježili pamćenje, jer mnogi možda ne znaju za Move to iOS aplikaciju. Uz pomoć ove aplikacije, u nekoliko jednostavnih koraka možete kopirati svoje dragocjene podatke sa starog uređaja, uključujući i kontakte, e-poštu, oznake, itd.

Prije svega, ažurirajte svoj Android uređaj na najnoviju verziju Androida (Android 4.0 ili kasniji), i trebali biste učiniti isto i s novim uređajem. Ako kupujete novi iPhone, to neće biti problem; ali ako koristite stariji telefon, svakako provjerite radi li iPhone na iOSu 9 ili kasnijoj verziji. Prijenos podataka neće raditi na operativnim sustavima starijima od iOSa 9, što također znači da sustavi s ukinutom podrškom neće moći ovo učiniti.

Preuzmite aplikaciju Move to iOS iz Google Play dućana, povežite se s WiFi mrežom, i priključite svoj uređaj na punjač, za svaki slučaj. Moglo bi se dogoditi da zaboravite na podatke koje pohranjujete na SD karticu, koji mogu biti preveliki da bi bili preneseni na novi iPhone, ali ne brinite, možete odabrati jedan po jedan, koje stavke želite kopirati a koje ne želite. Za proces prijenosa, vratite vaš iPhone na tvorničke postavke. Ako ste se već ‘udomaćili’ na vašem telefonu, i želite prenijeti podatke nakon toga, napravite sigurnosnu kopiju podataka koju možete vratiti kasnije.

 

01_switching_from_android_to_iphone_in_seven_steps

 

 

  1. Vaš prvi korak nakon vraćanja na tvorničke postavke je postavljanje iPhonea kao novog iOS uređaja i odabiranja Move Data from Android opcije. Jednom kada postavite iPhone i odaberete pogrešnu opciju, morat ćete početi iznova, ali vaši osobni podatci bi trebali vrijediti toliko.
  2. Otvorite Move to iOS aplikaciju na starom telefonu. Jedina stvar koju ovdje morate učiniti je prihvatiti Uvjete korištenja, a zatim zatražiti kontrolni kod za pokretanje prijenosa.
  3. U međuvremenu, vratite se iPhoneu i pričekajte dok se kon ne pojavi. Trebali biste primiti kombinaciju brojeva od 6 do 10 znakova. Unesite kod u vaš stari telefon i pričekajte da se na zaslonu prikaže Prijenos podataka.
  4. Ovdje možete odabrati koje podatke želite prenijeti, primjerice e-poštu, kontakte, slike, videozapise, oznake (ako koristite Chrome, ažurirajte ga na najnoviju verziju), kalendar, povijest, itd. Prijenos može potrajati, pa možete zapaliti cigaretu ili čak i više, ako je kućna WiFi mreža prilično spora, ali također možete raditi nešto korisno. Vrijeme potrebno za prijenos se može promijeniti ovisno o brzini interneta i veličini podataka koje prenosite. Ne prekidajte proces prijenosa pod bilo kojim okolnostima, čak i ako jedan od sudionika pokazuje da je završio.
  5. Move to iOS aplikacija će kopirati sve aplikacije koje su se koristile na Androidu uređaju, to jest, ako se iste nalaze u App Storeu (iako u 99% slučajeva, sve se nalazi tamo). Ipak, aplikacije koje nisu besplatne neće biti preuzete, već stavljene na vašu iTunes listu želja. Ako želite te aplikacije nastaviti koristiti, morat ćete ih ponovo kupiti.
  6. Kada vidite na oba telefona da je prijenos završen, nastavite dalje s postavljenjem na iPhoneu i završite s postavljanjem telefona.
  7. Kako bi bili sigurni, provjerite jesu li svi podatci sigurno preneseni. Ako nisu, možete dodati stavke koje nedostaju putem iTunesa.
Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!