imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
Powerbeats 3 Test: Performanse. Snaga. Sloboda.

Powerbeats 3 Test: Performanse. Snaga. Sloboda.


Ove riječi ne opisuju neki povijesni dogođaj, niti smo ih izmislili. One opisuju najnovije bežične slušalice s W1 čipom koje je proizvela tvrtka Beats by Dr. Dre, prvenstveno za korisnike koji se bave sportom. U ovom testu, provjerit ćemo koliko su točne ove riječi kojima ih tvrtka opisuje.

Pet modela slušalica predstavljeno je uz izlazak iPhone 7 modela, koji nema 3.5 mm ulaz za slušalice. Tri modela su Lightning connector sports JBL, Beats Solo 3 i Apple AirPods. Posljednje su bile najinteresantnije korisnicima, ali nemojmo zaboraviti preostala dva Beats modela: Powerbeats 3 i Beats X. Danas testiramo Powerbeats 3 slušalice.

Powerbeats 3 Test: Performanse. Snaga. Sloboda.

Vanjsko kućište, kvaliteta materijala

Kada kupite slušalice, dočeka vas poveća bijela kutija s prozirnim plastičnim poklopcem na vrhu, koji vam omogućuje da vidite slušalice. Na stražnjoj strani kutije možete vidjeti kratki popis značajki, kao što su bežična veza, trajanje baterije, brzo punjenje, otpornost na vodu, stabilnost i slično.

Posebno je zanimljiva fotografija i citat LeBrona Jamesa na strani kutije. Za one koji ne znaju, riječ je o 32-godišnjem profesionalnom košarkašu: svjetski mediji smatraju ga jednom od najvećih zvijezda NBA-a. Još važnije, pojavio se u nekoliko reklama za Beats, a navodno dobije 30 milijuna dolara svaki puta kada stane pred kameru. Pa, ako kupite Powerbeats 3, uživajte u citatu.

Powerbeats 3 Test: Performanse. Snaga. Sloboda.

Kada otvorite kutiju, sadržaj se pojavljuje u nekoliko faza. Prvo vidite par slušalica koje su u našem slučaju bile Shock Yellow boje. Odmah smo pomislili kako bi ova boja sjajno odgovarala Apple Watch Nike+ uređaju, jer je gotovo iste boje. Osim navedene boje, slušalice je moguće kupiti u raznim drugim bojama, kao što su Flash Blue, Siren Red, crna i bijela.

Slušalice su poprilično velike, a tipičnog su sportskog dizajna u obliku “malih krila”. Kućište je napravljeno od tvrde plastike, pa pretpostavljamo kako je snažno i dugotrajno. Osim toga, na strani slušalica nalazi se veliki Beats znak. Krugovi koji idu oko vaših ušiju napravljeni su od mekanijeg i fleksibilnijeg materijala, zbog kojeg se neće lako odvojiti, ali vam neće biti neudobne za nositi. Lijeva slušalica funkcionira kao kontrolni centar, gdje možete uključiti i isključiti slušalice. Kada ih uključite, na ovoj strani se pojavi malo LED svijetlo bijele boje. Kada ih isključite, svijetlit će crveno dok ne napunite bateriju do kraja, kada ponovno zasvijetli bijelo.

Powerbeats 3 Test: Performanse. Snaga. Sloboda.

Kabel koji povezuje slušalice je ravan i dugačak između 20-30 cm, a možete podešavati dužinu. Dosta je tanak, pa bi on mogao biti najranjiviji dio slušalica. Nadalje, ravan dizajn kabela mogao bi vam smetati na stražnjoj strani vašeg vrata.

Na lijevoj strani kabla nalaze se kontrole, pomoću kojih možete mijenjati pjesme, pauzirati pjesmu, namještati glasnoću, aktivirati Siri. Gumbi su jasno vidljivi, a vrlo su kvalitetni i čine se dugotrajnima. Ali, morate stalno posezati za vašim vratom ako želite nešto mijenjati, što nije najudobnije, pogotovo ako trčite.

Iduća stvar koju nađete u kutiji je malena crna papirnata kutija. Unutra možete pronaći upute za korištenje, jamstveni list, Beats nalijepnice i slično. Uz slušalice dobijete tri veličine vrha slušalica, koje su u plastičnoj kutijici. Kada ih izvadite iz kutijice, možda je pomalo teško vratiti ih nazad u kutijicu. Teško da će bilo što biti bolje od metalne kutijice RHA 750 slušalica.

Powerbeats 3 Test: Performanse. Snaga. Sloboda.

Okretanjem crne kutije pronaći ćete kabel za punjenje duljine 10 cm. Ovdje je moguće naći najbitnije značajke: baterija koja traje 12 sati, te Fast Fuel, što znači brzo punjenje, a podrazumijeva sat vremena rada za 5 minuta punjenja. Iako nije impresivno kao AirPods brzina od 3 sata u 15 minuta, ili Solo 3 brzina od 3 sata u 5 minuta, dovoljno je brzo za punjenje slušalica prije trčanja.

Slušalice imaju Micro-USB, dok se s druge strane kabela nalazi USB-A ulaz. Pokraj punjača, možete pronaći kutijicu jajastog oblika, koja je izrađena od gumenog materijala. Nema nikakvog zatvarača ili gumba, potrebno je pritisnuti strane kutijice kako biste ju otvorili. Slušalice savršeno stanu u kutijicu, a ne mogu ispasti, čak ni ako namjerno tresete kutijicu.

Powerbeats 3 Test: Performanse. Snaga. Sloboda.

Naš zaključak je da dizajn nije toliko graciozan, iako to nije vrlo bitna značajka za sportske slušalice. Pa ipak, slušalice su izrađene od kvalitetnog materijala i čine se dugotrajnima. Boje izgledaju lijepo, kablovi su dovoljno dugački, iako je kabel za punjenje malo kratak. Dodatne bodove dobivaju zbog sjajne kutijice, koja izgleda poprilično dobro.

Kvaliteta zvuka i korištenje slušalica

Zvuk je tipičan za Beats slušalice. Još uvijek je naglasak na snažnom basu, ali možda je u ovom slučaju ipak manji nego prije. Ali, moramo naglasiti: Powerbeats 3 su sportske slušalice. Zbog toga ne očekujemo kristalno čist i jasan zvuk, jer nitko ne obraća pažnju na to tijekom vježbanja. Ono što želite je pulsiranje glazbe, za što su idealne slušalice s naglašenim bas frekvencijama.

Primjerice, ako želite trčati uz laganu techno glazbu, ove slušalice su savršene za to. U ovom slučaju Beats zvuk postaje prednost. Powerbeats 3 vjerojatno pružaju najbolje Beats iskustvo, jer se napokon koriste za nešto u čemu su dobre.

Powerbeats 3 Test: Performanse. Snaga. Sloboda.

Čini se kako se zvuk čak i popravio, pa je možda bolji i od Solo 3 slušalica. Razlog bi mogao biti što je riječ o in-ear slušalicama, dok su Solo 3 on-ear model. Bas je možda malo bolji i točniji, a u višim frekvencijama nema toliko distorzije.

Slušalice su vrlo udobne. Istina je kako postoje udobnije slušalice, ali su poprilično udobne, pogotovo ako ih nosite samo dok vježbate, a ne primjerice cijeli dan. Ako ih nosite dulje vrijeme, možda ćete ih poželiti skinuti. Ali, ako ih nosite dok trčite ili se krećete, nećete imati problema. Kako biste ih koristili, potrebno ih je praktički “zašarafiti” u uši. Taj proces postaje sve lakši što ga više puta napravite, ali nikada vam neće postati uredske slušalice, jer proces traje neko vrijeme, pa ih nećete htjeti stalno stavljati u uši i vaditi ih iz njih.

Powerbeats 3 Test: Performanse. Snaga. Sloboda.

Slušalice imaju sve dobre značajke koje nudi W1 čip. Uparivanje je vrlo jednostavno, nalaze se u “upali i koristi” kategoriji. Također je vrlo lijepo što se nakon uparivanja neće spajati s drugim uređajima ako ih ne odvojite od svojeg uređaja. Druga odlična stvar je 12 sati trajanja baterije. Ako uzmemo kao primjer da se korisnik bavi sportom oko 30 minuta dnevno, to znači kako bi trebale trajati gotovo mjesec dana, iako se u tom slučaju pretpostavlja da ih korisnik koristi samo tijekom treninga. Ovo je sjajno, jer Bluetooth slušalice inače nisu poznate po trajanju baterije.

Presuda

Beats je konačno stvorio nešto s Powerbeats 3 slušalicama. Dobra kvaliteta, udoban dizajn, dobra kvaliteta zvuka. Možemo preporučiti slušalice svakome tko traži slušalice za vježbanje: nisu toliko udobne za dugotrajnu upotrebu, treba vam neko vrijeme da ih stavite, trajanje baterije je sjajno samo ako ih koristite za trening. Sve navedeno nije problem ako koristite slušalice u kratkim periodima, ali kada ih morate skinuti petnaest puta dnevno, postaje zamorno.

Ali, vrlo su dobre kada ih koristite za vrijeme sportskih akitvnosti. Savršeno odgovaraju ušima, a neće se potrgati zahvaljujući kvalitetnim materijalima od kojih su izrađene, kao i tome što su vodootporne. Jedina stvar na koju morate pazite je kabel. Fast Fuel je sjajan, iako postoje i slušalice koje se brže pune.

Powerbeats 3 Test: Performanse. Snaga. Sloboda.

Slušalice nisu jefitne: kako stvari stoje AirPods će biti jeftinije od njih. S obzirom da je riječ o specifičnom proizvodu, ne bismo ih preporučili svima. Ali, ako tražite slušalice koje ćete koristiti dok vježbate i želite dugotrajne slušalice koje su udobne, razmislite o Powerbeats 3 modelu.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!