imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Postavljanje prečaca za emotikone i često korištene riječi


Upotreba emotikona je ukorijenjena u našu svakodnevnu komunikaciju, ali puno puta, upotreba emotikona vas može živcirati, i treba dosta vremena da odaberete emotikon koji najbolje odgovara vašim emocijama. U ovom članku, pokazat ćemo vam kako možete stvoriti prečace za emotikone koje najviše koristite, i kako možete koristiti kratice za upisivanje emotikona.

Uvod: moć emotikona

Postoji TED talk predavanje koje je socijalna psihologinja Amy Cuddy dala o tome kako nam slika koju drugi ljudi imaju o nama oblikuje živote. Na primjer, ako netko sjedi u zadnjem redu prije početka vrlo važnog ispita, povučen u sebe, tada je ta osoba definitivno na putu da padne na ispitu. Međutim, ako netko sjedi uspravno i sa samouvjerenom pozom, čekajući početak ispita, onda ta osoba komunicira da će proći ispit.

01_setting_up_shortcuts_for_emojis

Ista slika se emitira prema drugima, i oni mogu doći do istih zaključaka. Jedan od najzanimljivijih aspekata predavanja bio je kada je profesorica Cuddy napomenula: ovisno o tome koliko dobro koristite emotikone tijekom online pregovaranja, to može rezultirati boljim ishodom, a isto vrijedi i obratno. Razmislite o tome kako koristite različite emotikone kada pozdravljate svog partnera/icu ili najboljeg prijatelja/icu. Vjerojatno bi svi koristili različite emotikone za ova dva razgovora.

Kako napraviti prečace za emotikone i kratice

Traženje savršenog emotikona može potrajati i može vas zaista naživcirati, što je razlog zbog kojeg mnogi ne koriste emotikone u svojim razgovorima. Međutim, postoji rješenje gdje možete postaviti prečace za emotikone koje najčešće upotrebljavate. Možete memorirati pet do deset prečaca za emotikone, i to je u osnovi dosta za sve. Isto se odnosi i na često korištene riječi za koje možete postaviti kratice. Možete spasiti svoju vaginu tendinis od puno nepotrebnog tipkanja.

02_setting_up_shortcuts_for_emojis

Sada kada ste pogledali što je to i gdje se točno nalazi, i kada ste morali naučiti užasnu istinu što je to zapravo (to je omotač tetiva u vašoj ruci), pogledajmo kako ga možete zaštititi:

Na iOSu 10 i gore:

1. Otvorite Postavke > Općenito.
2. Pomaknite se dolje do opcije Tipkovnica.

03_setting_up_shortcuts_for_emojis

3. Dodirnite opciju Zamjena Teksta.
4. Možete dodati nove elemente u gornjem desnom kutu.
5. Ako imate sve postavljeno, pritisnite ‘spremi’.

04_setting_up_shortcuts_for_emojis

Gotovi ste. Ako ste sve napravili ispravno, ovo je rezultat koji biste trebali vidjeti:

05_setting_up_shortcuts_for_emojis

Ranije smo imali članak o tome kako možete napraviti isto na vašem MacBooku.

Napomena: čak i ako ne slijedite savjete ovog članka, vaša će vagina tendinis i dalje biti u redu.

Ako ste kojim slučajem propustili događanja prošlog tjedna, možete pronaći sve važne članke u vezi Applea u WWDC mapi.

iPhone RED

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!