imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Postavka sustava je postala jednostavnija u macOS-u


Pronašli su malu sigurnosnu manu koja vam omogućuje da pristupite naprednim postavkama jednog od odjeljaka. U ovom slučaju istinito je upravo suprotno od dobro poznate izjave: to nije značajka, to je pogreška. Ali mogla bi biti i značajka…

Naravno, sigurnost uvijek dolazi prva i nikada ne možemo biti preoprezni kada je u pitanju zaštita osobnih podataka. Ali možemo li pretjerati sa zaštitom? To je osjećaj koji sam imao kada sam morao unijeti lozinku po dvadeseti put za redom prilikom mijenjanja različitih i ne tako važnih postavki.

Ako želite promijeniti automatsku svjetlinu zaslona kada vaš Mac nije priključen na izvor napajanja, prvo morate kliknuti na lokot koji se nalazi u donjem lijevom kutu i unijeti vašu lozinku. To nije neka velika stvar, ali nakon nekog vremena, i u slučaju manjih promjena, može se činiti nepotrebnim.

Sada su pronašli manju sigurnosnu manu u najnovijoj verziji macOS High Sierra (10.13.2) koja korisnicima omogućuje da uđu u jednu od tih manje važnih postavki uz pomoć bilo koje lozinke. To je možda pogreška u sustavu za mnoge, ali za mene je definitivno značajka. Ne tako lijepa mana koju i vi možete stvoriti:

  • Otvorite Postavke sustava
  • Uđite u postavke App Storea
  • Kliknite na lokot u donjem lijevom kutu
  • Unesite bilo koju lozinku ili ostavite polje prazno
  • Pritisnite Enter i voilá

Sada ste ušli u super sigurne postavke automatskih ažuriranja. Misterija je zašto su umjesto postavki lozinka za App Store koje su ipak malo važnije, ažuriranja ta koja su zaštićena lozinkom. Problem će biti riješen u javnoj verziji macOS-a 10.13.3, te je već sada uključen u beta verziji.

U nešto ozbiljnijem tonu, prilično je nezgodno da smo morali prijaviti pogrešku i također imamo sreće jer se radi o manjoj mani, a ne o značajnijem problemu. Nadamo se da će Appleov loš tjedan uskoro završiti, te da će sva izdanja doći bez grešaka sličnih ovoj.

Izvor: Macrumors

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!