imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Postavite vrijeme uključivanja i isključivanja Maca


U macOS-u možete lako postaviti da vam se računalo uključuje i isključuje u točno određeno vrijeme. Pogledajmo kako ova opcija funkcionira te gdje je možete pronaći!

Nekoliko mi se puta dogodilo da posao koji odradim na računalu tijekom dana, sustav dovede do savršene rezolucije tijekom noći. I to za potrebe posla, ali i privatne stvari. Također, shvatio sam da često moram preuzeti stotine gigabajta podataka s oblaka pa ih vratiti na neku drugu uslugu. Sve su to zadaci koji zahtijevaju mnogo vremena, osobito ako ih radite na svom laptopu i pritom ovisite o Wi-Fi vezi. Zato je za takve stvari postavljanje točnog vremena uključivanja i isključivanja Maca vrlo korisna opcija.

Ovo vam rješenje omogućuje da iskoristite ono mrtvo razdoblje, kada računalo upravlja prostorom za pohranu, procesorom i video karticom, a i pomaže u poboljšanju baterije kada uopće ne radi. Ako želite postaviti točno vrijeme uključivanja, gašenja, spavanja ili buđenja svog Maca, slijedite ove korake:

  1. Idite na Apple izbornik (ili Spotlight) > System Preferences, a zatim odaberite Energy Saver.
  2. Odaberite Schedule.

Sada trebate odabrati kada želite da vam se Mac probudi ili uključi. Ako želite da vam se računalo ugasi u 00:30 h, odaberite „Start up or wake“ te postavite vrijeme 5 minuta prije željenog vremena isključivanja (dakle, u 00:25 h). Tako ćete biti sigurni da se računalo ugasilo, jer u slučaju da zadatke koje radi dovrši 10 ili 15 minuta prije predviđenog vremena isključivanja, računalo će automatski prijeći u sleep i neće se isključiti.

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!