imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Porast cijena Mac računala u UK

Porast cijena Mac računala u UK


Jučer je Apple predstavio nova MacBook Pro računala, ali za sve korisnike u Ujedinjenom Kraljevstvu predstavljanje je donijelo jedno neugodno iznenađenje: porast cijena Appleovih proizvoda. Ne samo da su novi MacBook Pro modeli nekoliko stotina funti skuplji od prijašnjih modela, Apple je povisio cijene za Mac mini, Mac Pro i iMac računala.

U Ujedinjenom Kraljevstvu, novi MacBook Pro sa zaslonom od 13 inča bez Touch Bara ima cijenu od 1449 funti, dok verzija s Touch Barom ima cijenu od 1749 funti. Model sa zaslonom od 15 inča ima cijenu od 2349 funti. Za usporedbu, prijašnje verzije MacBooka Pro od 13 inča bile su od 999 funti, dok je 15 inčni model bio 1599 funti. Apple još uvijek prodaje staru verziju 13 inčnog modela, ali cijena je porasla na 1249 funti.

Porast cijena Mac računala u UK

Ovaj porast cijena u UK-u djelomično je uzrokovan porastom cijena MacBook Pro računala posvuda, ali cijene su dodatno porasle zbog pada vrijednosti funte, što je rezultat odluke da Ujedinjeno Kraljevstvo napusti Europsku Uniju. Iako se čini kako Apple nije u pravu što se tiče određivanja cijena, zapravo je računica vrlo jednostavna: cijena se dobije tako da se prebaci iz dolara u funte i dodaje se UK porez, koji iznosi 20%.

Nažalost, porast cijena nije ekskluzivan samo za nove proizvode, nego su poskupila i ostala Mac računala u ponudi. Mac mini sada ima cijenu od 479 funti (prije je bio 399 funti), iMac 4K je sada 1449 funti (prije 1199 funti), dok iMac 5K sada kreće od 1749 funti (prije od 1449 funti). Čak i Mac Pro, proizvod kojem specifikacije nisu mijenjane od 2013. godine, skočio je s 2499 funti na 2999 funti.

Pad funte i Brexit nastavljaju ostavljati loše posljedice za građane Ujedinjenog Kraljevstva, a od sada će to osjetiti i korisnici Appleovih proizvoda i usluga.

Izvor: theVerge.com

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.