imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Popularnost iPhonea 8 ne jenjava


Prema novom istraživanju, iPhone 8 i dalje može pokoriti međunarodno tržište pametnih telefona, čak i više od pola godine nakon predstavljanja. Nadalje, taj telefon ne samo da pobjeđuje svoje rivale, pobjeđuje i svog vlastitog, boljeg „brata“…

Prema novim podacima istraživanja Counterpoint Researcha, ispostavilo se da je naše mišljenje da je iPhone 8 odličan uređaj s groznim tajmingom, zapravo ne drži vodu. Naime, taj uređaj vlada tržištem i više od šest mjeseci nakon svog lansiranja.

Nije uvijek bilo tako. Na primjer, u travnju je Samsung Galaxy S9 Plus bio na vrhu istog tog popisa. Međutim, bez obzira na malenu razliku, iPhone 8 sada je preuzeo vodstvo. Ako tu brojku zaokružimo na jednu decimalu, iPhone 8 i Galaxy dosegli su stopu od 2,4% na međunarodnom tržištu, pa stvarno možemo govoriti o maloj razlici.

iPhone X došao je tek na treće mjesto s 2,3%, a slijede ga Xiaomi Redmi 5A s 2,2% te iPhone 8 Plus s 2,1%. Prema Counterpointu, iPhone 8 preuzeo je vodstvo zahvaljujući novoj reklami u kojoj je Apple uključio trenutno iznimno popularno Svjetsko nogometno prvenstvo kao motiv, te se usmjerio na funkcije kamere iPhonea 8. Čini se da je to utjecalo na mnoge kupce.

Zanimljivo je da su uspjeli ostvariti porast u brojkama, bez obzira na to što novi uređaji stižu u rujnu. Pa, očigledno glasine, curenja informacija i predviđanja nisu utjecala na prodaju, kojom su u Cupertinu sigurno jako zadovolji.

Izvor: 9to5mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!