imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Pokažite mi vašu radnu površinu, a ja ću vam reći tko ste!


Započnimo Novu godinu s malo inspiracije. Pokažite nam kako izgleda vaša radna površina!

Ako se kojim slučajem probudite s glavoboljom, sigurni smo da ćete se izležavati i odmarati u krevetu. Nije nikakvo iznenađenje ako ne možete učiniti ništa drugo no izvaditi novi list za čist početak godine. Sada je najbolje vrijeme i za reorganizaciju vašeg računala.

Prije sam koristio ovu priliku za tzv. ‘čišćenje ormara’, te sam uklanjao nepotrebne datoteke i selio one koje su preostale u organizirani prostor, itd. I ovo je vrijeme kada pregledavam oznake i sve ostalo. Također, odabirem novu pozadinu i set ikona za Dock. Nova godina, novi ja, novi Mac!

Glavna svrha ovog članka bi bila da vas potaknemo da podijelite vašu radnu površinu s nama. Koju pozadinu koristite, koje aplikacije preferirate na Docku ili bilo koje druge savjete koji bi mogli biti korisni. Možda ćete ovdje pronaći novu inspiraciju. Na primjer, evo kako izgleda moja radna površina:

Ovo je moja radna površina. Moja nova omiljena aplikacija, HiddenMe mi pomaže da sakrijem sav kaos na radnoj površini. Ružičasta boja pozadine bi mogla biti malo neuobičajena, ali se savršeno slaže se s plavkastom bojom datoteka i dubokim bojama Dark modea. Važno mi je imati jednu dominantnu boju te da neorganizirani oblici nisu uključeni.

Ikonama na Docku sam dao nešto zaobljeniji izgled i dugo sam vremena proveo tražeći odgovarajući set ikona. Kada je riječ o aplikacijama koje koristim, preferiram izvorna rješenja: Safari, Kalendar, Pages i iMessage. Kako bih držao sve zadatke na jednome mjestu, koristim Things 3, koji po mom mišljenju radi puno bolje od alternativnih opcija. Za uređivanje fotografija koristim Photoshop. Nekoliko puta sam pružio priliku Affinityju, ali nisam imao strpljenja naviknuti se na njega.

Slack je naša glavna platforma za razgovore koji su vezani uz posao, stoga ga moram držati na vrhu, iako ga ne preferiram. Baš kao i Twitter i Tweetbot, ali to je najlakši i najbrži način da budete obaviješteni o vijestima koje se tiču Applea. Mislim da Spotify ne treba objašnjavati, a pored njega se nalazi torrent klijent, nazvan Transmission – naravno, za preuzimanje legalno dostupnih sadržaja. Red zatvaraju Preuzimanja i otpad.

To je sve od mene. Kako izgleda vaša radna površina u 2019. godini?

Želimo vam sve najbolje u Novoj godini i nastavite čitati najnovije vijesti i u 2019.!

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!