imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Pojavila se mistična sistemska aplikacija U App Storeu


Ostalo je samo nekoliko sati do Appleovog predstavljanja iOS-a 11 i jedna je informacija opet procurila. U App Storeu pojavila se nova i još nikada viđena aplikacija nazvana „Files“.

Čini se da su Appleovi zaposlenici – baš poput nas – jako uzbuđeni prije svakog velikog događaja vezanog uz tvrtku. Sjećate li se kako je jedan zaposlenik prerano objavio neke informacije tijekom predstavljanja iPhonea 7? Netko je i danas prerano pritisnuo tipku „Objavi“ te pokvario iznenađenje s jednom zanimljivom sistemskom aplikacijom.

01_mystical_system_application_leak_at_the_app_store

Ne radi se o ogromnom propustu jer nije procurilo previše informacija. Možemo pretpostaviti da će postojati aplikacija Files, s podrškom za 64-bitne uređaje, te da će biti dostupna samo za iOS 11 i novije sustave. Naravno, razvojni programer je Apple Inc. U opisu samo piše: „Aplikacija Files za iOS.“ Ikona aplikacije slična je ikoni macOS-a za dokumente, s elementima iOS Gummy Candy dizajna.

Prilično smo sigurni da se radi o sistemskoj aplikaciji. Mnogi očekuju da će iOS 11 imati redizajniran sustav podataka, koji će davati više slobode korisnicima. Nakon lansiranja iOS-a 10, Apple je objavljivao sve njegove zadane aplikacije u App Storeu kako bi ih korisnici mogli preuzeti. Od tada imate mogućnost obrisati te aplikacije, ali ih možete i ponovno preuzeti.

02_mystical_system_application_leak_at_the_app_store

Bravo za Stevea Troughton-Smitha, koji je otkrio ovu informaciju i podijelio je na Twitteru. Primijetio je da aplikacija ima podršku samo za 64-bitne uređaje, pa možemo računati da više neće biti podrške za 32-bitne aplikacije. Troughton-Smith također je pronašao sličnu aplikaciju u App Storeu – Activity. Možemo zaključiti da ćemo nakon objave iOS-a 11 moći ukloniti te instalirati i ovu aplikaciju.

Koliko je meni poznato, Files i Activity nestale su iz App Storea u cijelom svijetu. Srećom, internet nikada ne zaboravlja.

Izvor: 9to5mac

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.