imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Pogodite što je to: bolje je od OLED-a i Apple već radi na tome!


To je microLED! Dok su svi zbilja uzbuđeni zbog OLED iPhone zaslona koji će vjerojatno biti bolji u mnogim aspektima u usporedbi s trenutnim uređajima s LED zaslonom, Apple je po svoj prilici već jedan korak ispred u razvoju.

Imamo članak o tome što je zapravo OLED , i zašto će biti bolje sada kada je tehnologija potpuno realizirana. Glavna stvar je: OLED je dioda koja emitira svjetlost baš kao i LED, s razlikom da je sloj koji je odgovoran za emitiranje ove svjetlosti načinjen od Organskog materijala. OLED paneli koji se koriste danas su opremljeni s AMOLED tehnologijom aktivne matrice, što znači da je tankoslojni tranzistor uključuje i isključuje svaki piksel. Ogromna rezolucija i veličina zaslona mogu biti postignute s ovim rješenjem.

01_apple_experinmenting_with_microled

Jedna od najvećih prednosti ove tehnologije jest to što ne zahtijeva bilo kakvo pozadinsko osvjetljenje. Zbog toga je crna na zaslonima toliko lijepa, a slike su tako kontrastirane, jer u tim pikselima nema nikakvog svjetla. To također znači da je OLED ekološki prihvatljiviji u usporedbi s drugim zaslonima u pogledu tamnih boja. Još jedan važan aspekt je da možete dodati spojeni sloj koji je temelj cijelog panela na bilo koju površinu – čak i na onu koja se savija.

To je sve dobro i odlično, ali postoji još bolja tehnologija, tema ovog članka, microLED (ili mLED, ili µLED). Ime čini stvari prilično očitima: to je u biti LED mikroskopske veličine. Zahvaljujući maloj veličini, jedan piksel na takvom zaslonu se sastoji od bloka microLED-a. Zbog ove razvijenije tehnologije, mogu se proizvoditi zasloni koji su svjetliji i ekološki prihvatljiviji od OLED zaslona, a OLED zasloni su također svjetliji i ekološki prihvatljiviji od normalnih LED zaslona.

02_apple_experinmenting_with_microled

Prema posljednjim vijestima, Apple će najprije početi eksperimentirati s razvojem malenih količina microLED zaslona u svojoj tvornici sa sjedištem u Taoyuanu, sjevernom Tajvanu, u drugoj polovici 2017. godine. Već imaju znanje koje im je potrebno kako bi se to dogodilo, budući da su 2014. godine kupili LuxVue, tvrtku koja proizvodi microLED.

Za sada još ne znamo koji uređaji bi mogli koristiti ovu microLED tehnologiju. Glasine iz prošle godine su navodile kako bi Apple Watch mogao biti prvi microLED Apple uređaj koji će izaći čak ove godine, iako ne mislimo kako je to potpuno točno. Proizvođač zaslona Innolux također predlaže kako će iPhonei i iPadi također dobiti najnovije zaslone u bliskoj budućnosti, ali većina analitičara smatra kako će se ova tehnologija proširiti na televizore prije nego na smartphone.

03_apple_experinmenting_with_microled

Kako god bilo, trebali biste uzeti ove vijesti sa zrnom soli čak i ako se čine potpuno realističnima, većinom zato što je izvor DigiTimes, koji ima tendenciju da piše netočne stvari. Možda su u pravu što se tiče ovoga, jer će se navodna proizvodnja odvijati na Tajvanu, a DigiTimes-ovo sjedište je u Tajvanu, što znači kako su bliže vatri i možda imaju točne informacije.

Izvor: 9to5mac

iPad_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.