imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Pogodite koliko je iPhonea u aktivnoj upotrebi u SAD-u


Pa mogu vam unaprijed reći da ih ima zaista puno. Uz to, ta se brojka neprestano povećava, što i nije tako loš rezultat na tržištu koje se često susreće sa stagnacijom.

Naravno, znakovi opadanja se i ovdje mogu osjetiti. Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) je ispitao koliko iPhone uređaja je u aktivnoj upotrebi u SAD-u. Rezultat pokazuje prilično veliku količinu. Točnije:

181 milijun jedinica.

To je 5 milijuna više od 176 milijuna jedinica u prethodnom kvartalu, te se Apple može hvaliti porastom od 3% na najvažnijem tržištu. U ovo vrijeme prošle godine, rezultat je bio 159 milijuna, što znači da su ostvarili rast od 14% na godišnjoj razini; krajnje je vrijeme da otvore šampanjac.

Međutim, neka preskoče bocu Krug Clos d’Ambonnay 1995, te neka radije otvore bocu niže kvalitete, jer svi ovi brojevi nisu tako lijepi kao što su bili u periodu između 2016. i 2017. godine, kada je stopa rasta iznosila 17%, dok je u prethodnom kvartalu bila 4%. Uostalom, kada u obzir uzmemo činjenicu da tržište zna biti stagnantno godinama, to uopće nije loše postignuće.

Pogotovo kada uređaj koji je stigao relativno kasno, ali je navodno posebno popularan zahvaljujući svom omjeru cijene i kvalitete, iPhone XR nije uključen u ovu statistiku. Međutim, uključene su novije generacije modela, a CIRP navodi kako se među njima nalaze iPhone XS, XS Max, 8, 8 Plus i X modeli. Oni čine 25% od 180 milijuna, što uključuje 2 milijuna jedinica iPhone XS i XS Max uređaja koji su prodani u posljednjih 10 dana kvartala.

Slične statistike tvrtki koje se bave istraživanjem tržišta će biti iznimno važne u budućnosti, budući da je Apple najavio prilikom predstavljanja izvješća za ovaj kvartal da više neće govoriti koliko je jedinica od kojeg modela iPhonea prodano. U nedostatku službenih informacija, možemo se osloniti samo na statistike tvrtki koje se bave istraživanjem tržišta.

Izvor: 9to5Mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!