imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Pogodite koji je mobilni uređaj bio najpopularniji u posljednjem fiskalnom kvartalu


Nikada nećete pogoditi, stoga upozorenje na spoiler: iPhone 7. Drugi najpopularniji? Pa, taj je malo teži, ali dopustite nam da pomognemo: iPhone 7 Plus. Ipak, uređaj koji se nalazi na trećem mjestu je zaista iznenađujući. Najnovije izvješće Strategy Analyticsa je objavljeno.

Strategy Analytics, tvrtka koja se bavi nezavisnim međunarodnim istraživanjem i konzultiranjem je opet objavila svoje uobičajeno izvješće u kojemu pregledavaju tržište mobilnih uređaja i popularnost individualnih uređaja u prvom fiskalnom kvartalu 2017. godine. Upotrijebili su globalne podatke kako bi izračunali da je otprilike oko 353 milijuna jedinica smartphonea prodano diljem svijeta tijekom perioda od tri mjeseca. Ovaj broj uopće nije mal, ali ono što je iznenađujuće jest da su od tog broja otprilike 50.8 milijuna prodanih jedinica bili iPhonei.

01_iphone7_as_most_popular_phone_in_last_fiscal_quarter

Ovi podatci su potpuno službeni, jer je Apple objavio ove brojeve u njihovom kvartalnom izvješću. Nažalost nisu uključili detaljniju podjelu njihovih prodaja po uređaju, kao što inače i ne učine, stoga ne znamo koliko je veliki dio tog ogromnog broja prodaja iPhonea 7. Srećom, Strategy Analytics ima metode pomoću kojih shvate ovaj dio, pa prema njihovim procjenama Apple je prodao 21.5 milijuna iPhonea 7 i 17.4 milijuna iPhonea 7 Plus. Ako su ovi brojevi točni, to također znači kako su prodali preko 10 milijuna uređaja više od prijašnjih modela.

02_iphone7_as_most_popular_phone_in_last_fiscal_quarter

Ono što bi moglo biti još iznenađujuće na ovom popisu je tvrtka koja se nalazi na trećem mjestu, Oppo, koja je uspjela nadmašiti čak i Samsung. Iako je proizvođač skoro posve nepoznat u zapadnim zemljama, Kinezi ga vole. Činjenica kako je Samsung Galaxy Note 7 u potpunosti ispao iz ove utrke je vjerojatno uvelike pomogla uspjehu R9, da i ne spominjemo kako taj mobilni uređaj izgleda nevjerojatno slično iPhoneu, samo što je puno jeftiniji.

03_iphone7_as_most_popular_phone_in_last_fiscal_quarter

Ovo nije najbolja četvrtina za jadni Samsung, ali ipak su nekako uspjeli osigurati četvrto i peto mjesto sa Samsungom J3 i J5. Da nisu postojali svi problemi s Noteom 7, vjerojatno bi završili na puno ljepšem mjestu, ali zaista nije vrijedno razmišljati o tome. Čini se kako će Samsung Galaxy S8 moći vratiti reputaciju tvrtke, tako da će sigurno biti prisutan u sljedećem izvješću.

Izvor: Macrumors

iPad_akcija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!