imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Pogodite koja nova funkcija iPhonea XS donosi najviše profita


Apple se drži svoje postojeće strategije, prodaje prostor za pohranu svojim klijentima sa značajnom marginom. Barem sada ne možemo reći da ne daju dovoljno.

Nedavno predstavljeni iPhone XS i iPhone XS Max modeli su dostupni s tri različite veličine pohrane. Najmanja ima 64GB, srednja 256GB a najveća pak 512GB pohrane.

Trenutna situacija je puno bolja nego prije. Ako se sjećate, prilično mala početna veličina pohrane iPhone 6 modela je predstavljala velik problem, baš kao i pohrana MacBook uređaja. Prije tri godine, osnovni mobeli su imali samo 16GB pohrane, čak i onda kada je snimanje 4K videozapisa postalo popularno.

iPhone 7 je popravio stvari. S tom serijom, Apple je udvostručio sve prostore za pohranu za istu cijenu, tako da je trenutna osnovna postava od 64GB vrlo lijepa gesta od Applea. Činjenica da verzija o 512GB postoji je prilično čudesna. Čak ni drugi proizvođači nemaju uređaj za usporedbu.

Ali to nije slučajnost…

Prema Bloombergovom Marku Gurmanu, Apple zarađuje najviše na trenutnoj postavi. Kada se radi o brojevima, 512GB model donosi 241 dolara više, nego 64GB verzija. Prošle godine, u slučaju iPhonea X, razlika između dvije verzije je iznosila samo 107 dolara.

Imajući na umu da NAND pohrana 64GB iPhonea XS košta 23.68 dolara, za model od 256GB 66.24 dolara i za najveću verziju od 512GB, samo 132.48 dolara po jedinici, nije teško vidjeti da je pohrana postala Appleova najprofitabilnija funkcija.

Moramo dodati da je takav rast moguć samo zato što je tržišna cijena NAND flash memorije smanjena za pola. Apple je to samo zaboravio spomenuti onima koji stvaraju njihovu strategiju određivanja cijena.

Izvor: MacRumors

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!