imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Pogodite koji je emoji blisko povezan s poop emojiem


Prošlo je 10 godina otkako je Apple izdao prvih 500 emojia za iPhone. Jedna od bivših pripravnica tvrtke podijelila je svoja sjećanja o vremenu kada nitko nije znao što je emoji te da će ove ponekad ljute, a ponekad smiješne mini skice odrediti našu komunikaciju.

Prije 10 godina, Angela Guzman studirala je grafički dizajn kada se prijavila za ljetno stažiranje u Appleu. Provela je 3 mjeseca u tvrtki, pod krilima Raymonda, jednog od najboljih ikonografa na svijetu. On je Angeli predstavio Appleovu ideju o simbolima, ikonama i pitao ju o emojima.

Naravno, Angela nije znala značenje ove japanske riječi koja tada nije ni postojala u engleskom jeziku. U brzom treningu, pripremali su ju za glavnu temu njezinog stažiranja. Vjerojatno ni ona, a ni njezin mentor nisu znali kako će njihov projekt promijeniti osnovne obrasce komunikacije prosječnog korisnika.

Njen prvi emoji je bio zaručnički prsten. Odabrala ga je zato što je on imao zahtjevne teksture poput metala i brušenog dragulja, što je početniku teško za napraviti. Provela je cijeli dan s crtaćim svjetlima. Nakon nekog vremena, postala je sve brža i brža, te je postala dobra prijateljica s Raymondom. U tom vremenu su nastale priče poput ove.

Emojiji su ponekad smješniji nego što su prvobitno trebali biti, a neki od njih imaju priču. Raymond je upotrijebio oblik Poop emojia (službeno nazvan ‘Pile of Poo’ emoji) za vrh sladoleda.

Steve Jobs je odobrio emojie, koji su prvo lansirani u Japanu 2008. godine. Nakon nekog vremena, svi su ih počeli koristiti u porukama i objavama na društvenim mrežama. Postali su toliko popularni da su dobili svoje vlastite proizvode: jastuke, majice, šalice.

S ažuriranjem Unicodea, u kolekciji često možemo vidjeti nove emojie i ne možemo zamisliti tipkovnicu našeg pametnog telefona bez njih.

Izvor: Medium

iPhone Xs

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!