imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Photoflow

Photoflow – odlična Instagram aplikacija za Mac


Koliko puta dnevno pokrenete Instagram na iPhone-u? Puno? U tom slučaju, obratite pažnju, jer će vam ova Instagram aplikacija koja je od sada dostupna olakšati život. Ne morate više neprekidno provjeravati zaslon telefona, obavijesti i dalje stižu i obavještavaju nas o novim sadržajima.

Nakon pretraživanja u Mac App Store trgovini možete pronaći nekoliko sličnih aplikacija, ali jedna od najljepših i najboljih bez sumnje je aplikacija Photoflow. Čak i ikonica po našem mišljenju izgleda nevjerojatno dobro.

Photoflow aplikacija za Mac OS X

Naravno, već u kratkom opisu developeri naglašavaju važnu činjenicu kako ni putem ove desktop aplikacije za Instagram nije moguće dodavati fotografije. Ipak, mislimo da ne pretjerujemo kada kažemo kako većina ljudi, recimo 90% njih, ne koristi Instagram za postavljanje svojih fotografija, već za gledanje tuđih sadržaja. Upravo iz tog razloga Photoflow je savršeno rješenje za većinu korisnika. I sve ovo bez potrebe za mijenjanjem i otvaranjem novih kartica u pregledniku ili posezanjem za telefonom kada ste već pred računalom.

Photoflow aplikacija za Mac OS X

Aplikacija, dakle, šalje obavijesti za slike, komentare, lajkove ili ako je druga osoba počela pratiti vaš račun, i sve to naravno možete podesiti po svojoj želji. Sučelje je dosta jednostavno, djelomično prozirno i već prema izgledu možemo reći kako je Photoflow dosta sličan aplikaciji Tweetbot. Kada već spominjemo izgled, lijepi stupci koje možemo staviti u bilo koji kut zaslona sigurno neće smetati kada obavljamo druge stvari na računalu. Radna površina aplikacije podijeljena je u dva dijela – tanju traku sa strane i dio za sadržaj. I to je to, nema drugih prozora, dok same slike možemo uvećati putem Quick Look-a. Na traci sa strane nalaze se ikonice kućice i zvjezdice putem kojih možemo izabrati između svojih i najpopularnijih postova drugih korisnika. Možemo i pretraživati postove i po haštagovima i osobama, pregledati lajkove na svojim fotografijama, a moguće je ubaciti i više naloga u aplikaciju.

Photoflow aplikacija za Mac OS X

Photoflow je aplikacija posebno izrađena za Mac računala i OS X operativni sustav (aplikacija zahtijeva OS X 10.10 Yosemite ili noviji za pokretanje), te sadrži posebne kratice za Apple Trackpad i Magic Mouse koje omogućavaju upravljanje višedodirnim pokretima. Dovoljno je samo proći pokazivačem preko slike i pomicati ga lijevo-desno. Osim višedodirnim pokretima, kroz sažetak sadržaja (feed), možete prolaziti i uz pomoć tipki sa strelicama na tipkovnici (upravljanje putem tipkovnice moguće je i uz pomoć tipki J i K). Prisutne su i druge prečice. Pritiskom na tipku L lajkati ćemo post koji nam se sviđa, ili to možemo učiniti klikanjem na ikonu srca.

Htjeli bismo istaknuti i jednu manu ove aplikacije, a to je nemogućnost pregleda broja lajkova koje imaju korisnici. Mi, na primjer, zadnju mogućnost koristimo češće, prilikom otkrivanja novih blogera, kao u „Discover People“ dijelu aplikacije.

Photoflow je aplikacija u kojoj se ne nalaze samo četvrtaste fotografije – već i o mnogo interesantnijim oblicima. Naravno, ima nekih sitnih grešaka, ali sve u svemu ovo je jedna zgodna i korisna aplikacija.

Photoflow aplikaciju možete preuzeti putem App Store aplikacije na vašem Mac računalu, cijena – 6,24 $.

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!