imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Peta generacija Apple TV-a dolazi uskoro?

Peta generacija Apple TV-a dolazi uskoro?


Dobili smo prve informacije o novom Apple TV-u. Još jednom su izvor informacija izvješća developera.

Developerski tim Firi Games, koji je napravio Phoenix HD i Phoenix II igre, spomenuo je kako se oznaka AppleTV6,2 pojavila u njihovim podacima. IP adresa koja pripada uređaju je locirana, na “veliko iznenađenje”, u Appleovom sjedištu u Cupertinu. Za usporedbu, trenutno najnovija, četvrta generacija Apple TV uređaja ima identifikacijsku oznaku AppleTV5,3. Ako to nije znak da Apple uskoro planira predstaviti novi uređaj, ne znamo što bi taj znak mogao biti.

To ne bi bio prvi uređaj koji je otkriven na ovaj način. iPhone 5s, koji je predstavljen u rujnu 2013. godine, otkriven je u siječnju iste godine na ovaj način. Fiksu je također otkrio identifikacijske oznake iPada koji bi navodno trebali biti predstavljeni uskoro. Pronašli su identifikacijske oznake za 40 iPad uređaja, dok novi Apple TV ima samo jednu za sada.

Peta generacija Apple TV-a dolazi uskoro?

Očito, ne možemo doznati detalje vezane uz uređaje iz ove oznake: ne znamo kada bi uređaj mogao izaći ili biti predstavljen, kao ni koje funkcije bi imao. Jedino što znamo je kako je riječ o novom uređaju s novom oznakom. Jedine druge dostupne informacije vezane uz novi Apple TV uređaj objavio je Bloomberg prošlog mjeseca, kada su podijelili i neke informacije o osoblju.

Prema tim informacijama najveća poboljšanja za novi Apple TV bit će Ultra HD 4K podrška kako bi TV mogao prikazivati jasnije boje. To je vrlo realistično jer je 4K očito smjer u kojem se platforma razvija ovih dana. Razvoj u ovom smjeru vjerojatno se dodatno ubrzao dolaskom bivšeg zaposlenika Amazona, Timothyja D. Twerdahla, koji je preuzeto Apple TV odjel.

Peta generacija Apple TV-a dolazi uskoro?

TV odjel Applea se do sada činio kao “hobi”, ali će dobiti veći naglasak u budućnosti, ako je suditi po izjavama Tima Cooka. To je potpuno razumljivo: kada Apple krene izdavati vlastiti materijal, potrebna će im biti prava platforma, a za im je idealan Apple TV. Samo trebaju razviti hardver koji bi kupce potaknuo da “odmah moraju imati” uređaj. Trenutno nije tako, kao što je izjavio Appleov glavni financijski direktor, Luca Maestri.

Vidjet ćemo koliko to može promijeniti peta generacija uređaja…

Izvor: Macrumors

Beoplay_h9_i
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.