imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Pet stvari na vašem iPhoneu koje će vam olakšati život


Zahvaljujući jednostavnom okruženju iOS-a, čak i novi korisnici iPhonea mogu vrlo brzo otkriti detalje u sustavu koji će im uvelike olakšati život. Međutim, postoje neke funkcije koje otkrijemo sasvim slučajno. Stoga donosimo pet stvari koje možda niste znali da imate na iPhoneu – a ako jeste, nikada ne škodi ponoviti gradivo.

Dvostruki razmak

Vjerojatno svi znaju za ovu funkciju, ali i dalje stoji da je dvostruki razmak jedna od osnovnih funkcija na iPhoneu koje olakšavaju život. U slučaju da ne znate o čemu se radi: ako dva puta zaredom stavite razmak na kraju rečenice, automatski će se stvoriti točka. To je mnogima omiljena funkcija, što je sasvim razumljivo. Ako nešto olakšava pisanje na iPhoneu, onda je to ovo.

Izravno otvaranje nacrta

Možda ste jedna od onih osoba koje ne vole aplikaciju Mail, pogotovo otkada se iPhoneova Gmail aplikacija znatno poboljšala. A da ni ne spominjemo kako postoji na tisuće drugih pružatelja usluga. Međutim, iOS-ova zadana aplikacija ima jednu funkciju koja je izdvaja u odnosu na druge. Svi znaju da možete započeti novu elektroničku poruku pritiskom na ikonu olovke u donjem kutu, ali možda niste znali da ćete držanjem te ikone pritisnute malo dulje otvoriti posljednji spremljeni nacrt.

Dodir genija

Vjerojatno vam je sljedeća situacija bolno poznata: dok pišete, morate pristupiti interpunkcijskim znakovima i brojevima. Pritisnete tipku 123 pa odaberete jedan od znakova, a onda opet trebate pritisnuti 123 kako biste se vratili na tipkovnicu sa slovima. Pa, sve to možete napraviti pritiskom na jednu tipku. Jednostavno pritisnite 123, povucite prst do željenog znaka, te pustite. Tipkovnica će se automatski vratiti na slova.

Poništavanje pisanja

Jeste li ikada primijetili da vam se pojavila obavijest dok pišete na mobitelu prilikom vožnje u autobusu, tramvaju, ili pak dok ležite u krevetu? To nije ništa neobično, jer možete poništavati napisano ako jednostavno protresete uređaj. Ako poželite poništiti, odnosno obrisati sve što ste napisali, obično lupate po backspaceu dok vam se prst ne zgrči, ili odaberete sve pa obrišete. Pa sve to možete lakše napraviti – samo protresite mobitel.

Postavljanje jedinstvenih vibracija

Ovih dana rijetko čujete da nekome zazvoni mobitel u javnom prijevozu ili na nekom društvenom događaju. Mnogo ljudi postavi uređaj na vibraciju, ili pak imaju slušalice u ušima pa tako čuju obavijesti i pozive. Jedini problem kod vibracije jest da iMessage, Mail, Twitter i Facebook vibriraju jednako. Ali to možete vrlo lako promijeniti. Odite na Settings > Sounds, te prilagodite vibracije pod „Sounds and Vibration Patterns“. Štoviše, možete snimiti i vlastiti jedinstveni uzorak vibracije. Ovo je odlična funkcija, premda je ne možete koristiti za sve aplikacije.

Beoplay_h9_i

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!