imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Predstavljen iOS 12 – Apple WWDC 2018

Pogledajte nove funkcije sljedećeg sustava!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Pandora se pridružila tržištu streaminga

Pandora se pridružila tržištu streaminga


Trenutno dostupne usluge streaminga uskoro će morati dijeliti tržište, koje se smanjuje iz dana u dan, s još jednim igračem. Pridružuje im se usluga Pandora, koja je na neki način već dugo prisutna na tržištu.

Apple Music ima dosta razloga za zabrinutost, jer usluga s puno više iskustva dolazi na tržište, vjerojatno već ovog tjedna. Pandora je usluga koja je dostupna već godinama, preko koje ste uglavnom mogli slušati radio stanice. Naravno, kada je ova funkcija postala dostupna na svim streaming uslugama, Pandora je morala razmisliti kako će nastaviti.

Pandora se umjesto odustajanja odlučila pridružiti tržištu streaminga. Kupili su streaming uslugu Rdio 2015. godine za 75 milijuna dolara, a nakon toga su krenuli raditi na vlastitom rješenju. Sada su završili. te su spremni pokrenuti uslugu naziva Pandora Premium. Također smo saznali neke informacije vezane uz uslugu.

Pandora se pridružila tržištu streaminga

Jedna od najbitnijih stvari je cijena. Pandora ide na sigurno, cijena će biti 9.99 dolara mjesečno. Osim toga, drugo veliko pitanje je koju će bazu korisnika imati usluga, jer je najžešća bitka na tržištu upravo za korisnike. Pandora ne počinje bez baze korisnika jer su mnogi ljudi koristili njihovu radio aplikaciju, koju su do sada imali u ponudi. Trenutnim korisnicima ponudit će period u kojem mogu isprobati novu uslugu, a Plus pretplatnici mogu koristiti Pandora Premium čak šest mjeseci.

Otkrivene su i glavne funkcije. Nemojte očekivati ništa posebno, jer je usluga slična ostalim streaming uslugama; jedino je pitanje kakva će biti kvaliteta usluge.

  1. Playlists: Odaberite pjesme koje vam odgovaraju, a zatim pritisnite gumb “Add similar songs”. Pandorin Music Genome Project će stvoriti najbolji popis pjesama za vas, bez obzira na vaše raspoloženje.
  2. Thumbs up: Sve pjesme koje ste označili palcem, pojavit će se u My Thumbs Up popisu pjesama. Samo je potrebno označiti nekoliko pjesama, a Premium usluga će napraviti popis pjesama prema autoru.
  3. Recommendations: bez obzira na to kakvu glazbu slušate, moći ćete pronaći popise pjesama u Browsing izborniku.
  4. Offline mode: Preuzmite albume, pjesme ili popise pjesama koje volite slušati, te prekinite neugodnu šutnju kada nemate pristup internetu.
  5. Search: Pandorini analitičari su prošli kroz desetke milijuna pjesama kako bi vam pomogli da na najbrži način pronađete željenu pjesmu.
Pandora se pridružila tržištu streaminga

Osnovna usluga Pandore je dostupna u SAD-u, Australiji i Novom Zelandu, što objašnjava zašto je poprilično nepoznata u našim područjima. Ali, ako Pandora želi da njihova nova Premium usluga bude uspješna, morat će se proširiti u druge zemlje prije ili kasnije. Postoji dobra šansa da će se proširiti i na naše područje, iako možda ne u prvom valu proširenja.

Izvor: 9to5mac

Mac_10%_EDU

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!