imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Pametni dodaci u kući - veće zadovoljstvo korisnika

Pametni dodaci u kući – veće zadovoljstvo korisnika


Korisnici koji mogu upaliti svijetlo dok sjede na kauču, kuhati kavu uz pomoć Siri ili doći u svoj dom na savršenu temperaturu zahvaljujući pametnom termostatu, znaju što je prava sreća u životu.

Možda ste pomislili kako s više dodataka imate više potencijalnih uređaja koji se mogu potrgati ili pokvariti, pa vam na taj način donijeti još više stresa u životu. To je vjerojatno istina, ali što ako svi uređaji jednostavno rade? Zadovoljstvo, sreća, mir u svijetu. Barem su to rezultati najnovijeg istraživanja J.D. Powera.

Pametni dodaci u kući - veće zadovoljstvo korisnika

Istraživanje je počelo s jednostavnim pitanjem – koja tvrtka koja proizvodi telefone ima najzadovoljnije korisnike? Apple inače vrlo dobro prolazi u takvim istraživanjima, a ni ovo istraživanje nije iznimka. Samsung je zaostao samo 0.1%, što je zanemarivo.

Zanimljivija je povezanost između općeg zadovoljstva i broja uređaja koje osoba posjeduje.

Zadovoljstvo korisnika je puno veće kod korisnika koji svoj pametni telefon koriste kako bi upravljali povezanim uređajima kao što su pametni termostati i slično.

Pametni dodaci u kući - veće zadovoljstvo korisnika

To je potpuno razumljivo: što više stvari možete raditi sa svojim telefonom, više vam se sviđa. Prema tome, zadovoljstvo raste s brojem uređaja. Jedan dodatak nije imao toliki utjecaj na mišljenje, ali nekoliko pametnih žarulja može povećati brojke za 3.4%. Iako se to ne čini kao velika brojka, može puno značiti na tržištu – zadovoljniji korisnik će više kupovati. Ako su svote u milijardama dolara, 3.4% znači puno novca.

Korisnici uz povezanost kućnih uređaja mogu poboljšati svoj komfor, praktičnost i sigurnost života uz svoj pametni telefon. Zadovoljniji su s njime jer mogu iskoristiti mogućnosti koje drugi korisnici možda ni ne znaju. Proizvođači pametnih telefona koji omogućuju jednostavno povezivanje telefona s drugim uređajima imaju značajnu prednost pred drugima kako domovi dobivaju sve više pametnih uređaja.

Pametni dodaci u kući - veće zadovoljstvo korisnika

Još jedna stvar koja je jasna iz istraživanja je kako korisnici iPhone uređaja imaju više pametnih uređaja u svojim domovima od korisnika Android telefona, u SAD-u. Kada je riječ o termostatima, razlika je 13% naprema 11%, dok je razlika u ostalim uređajima 9% prema 8% korisnika.

Izvor: 9to5mac

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!