imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Napokon je stigla prva javna beta verzija iOS-a 12

Hoćete li i vi isprobati beta verziju?

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Ovako izgleda dan glavnog izvršnog direktora Applea


Možete pogoditi da su dani glavnog izvršnog direktora prilično zatrpani zadatcima i tome slično, pogotovo kada vodi tvrtku veličine Applea. Ono što je još iznenađujuće jest da do vremena kada se normalni ljudi bude, Tim Cook je već prošao kroz svakodnevno vježbanje, doručak i oko 7-800 e-mailova. Ovako izgleda prosječan dan izvršnog direktora Applea.

Ranojutarnje buđenje

Na temelju informacija koje je pružio USA Today, alarm u kući Tima Cooka zvoni oko 3:45 ujutro. U redu, spava malo duže tijekom vikenda, kada naša uspavana ljepotica možda neće ustati iz kreveta subotom i nedjeljom sve do 4:15 ujutro.

Uhvati korak s Internetom

Nakon što širom otvori oči, zatim dolaze e-mailovi. Primi otprilike 7 do 800 e-mailova tijekom noći, a on kaže da je takav radoholičar da zapravo čita većinu poruka.

Pokrenite svoje tijelo

Do trenutka kada sat otkuca 5 sati ujutro, on je već u teretani gdje radi svoje vježbe. Razumljivo, Cook ne voli vježbati u teretanama koje se nalaze na Apple Campusu, već se radije znoji sam u nekoj drugoj teretani.

Doručak

Ne znamo da li izvršni direktor redovno doručkuje ili ne, ali ako doručkuje, a glasine navode da slijedi fitness dijetu. Malo žumanjka, žitarice bez šećera i malo bademovog mlijeka, također bez šećera. Kad se osjeća zaista neobuzdano, u njegovom doručku se može pronaći i slanina, za koju voli da bude pureća.

Dobar šef

Tijekom radnog vremena, za Cooka je rečeno da surađuje sa svojim kolegama, te da uvijek sluša ono što oni imaju za reći.

Loš šef

Naravno, ne možete upravljati tako ogromnom tvrtkom uz pomoć jednostavne ljubaznosti i slatkih riječi, stoga nije ni san raditi s Cookom. Kruže glasine o tome kako može biti poprilično zloban, kako održava maratonske sastanke, uvijek sve propitkuje i uznemirava zaposlenike putem e-maila cijeli dan.

Vrijeme ručka

Iako obično ruča sam, ponekad se spusti dolje do Appleove kafeterije, kako bi ručao i razgovarao sa zaposlenicima.

Idealni zaposlenik

Cook nije samo šef, on je i uzorni zaposlenik. Jedno je da se budi rano ujutro kako bi stigao u ured na vrijeme, ali navodno, on je isto tako i zadnji koji napušta ured. Tko ne bi želio takvog zaposlenika?

Privatni život je privatan

Cook voli živjeti svoj privatni život unutar četiri zida svog doma. Vrlo je specifičan oko odvajanja posla i privatnih dijelova njegovog života.

Aktivni odmor

Sve što znamo o njemu je to da se voli odmarati aktivno: puno šetnje ili vožnje biciklom.

Spavanje je važno

Iz brutalnog alarma koji zvoni u 3:45 ujutro možemo zaključiti da Appleov izvršni direktor ne provede puno vremena spavajući. Međutim, on također zna koliko je spavanje važno, stoga se uvijek nastoji pridržavati ideje da spava barem 7 sati. Prema tome, obično je u krevetu do 20:45.

Izvor: Business Insider

Takav naporan rad očito rađa plodom. Appleove dionice obaraju rekorde jedan za drugim, a Tim Cook ima kapital koji iznosi milijune dolara. Ali, kao što znamo, rana ptica…

Apple Watch Series 1 akcija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!