imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Ovako će izgledati prepoznavanje lica na iPhone 8 uređaju

Ovako će izgledati prepoznavanje lica na iPhone 8 uređaju


Gotovo svi važni izvori su govorili o tome: iPhone 8 imat će zaslon prepun senzora. Ali, kako i za što će se koristiti 3D senzor? Ming-Chi Kuo će vam objasniti!

Bilo je mnogo glasina, pretpostavki i mogućnosti koje su se pojavile u medijima o iPhone 8 uređaju i nadolazećem iPad događaju, pa Kuo nije više mogao šutjeti. Ovo je vrlo dobra vijest, jer je on inače vrlo pouzdan izvor, barem što se tiče Appleovih događaja. Ono što je jasno iz svih informacija je da nas čeka nešto vrlo veliko povezano s prednjom kamerom. Možemo povezati kupnju tvrtke RealFace i raniji Kuov izvještaj. Tajvanski analitičar još uvijek se drži svojih prvotnih izjava, samo ih je nadogradio:

OLED iPhone imat će revolucionarnu prednju kameru i infracrveni modul koji može osjetiti 3D prostor ispred sebe.

Ovako će izgledati prepoznavanje lica na iPhone 8 uređaju

Trenutna kamera može vidjeti svijet u dvije dimenzije. Nema ništa loše u tome, sve dok ju koristite za snimanje selfieja, ali ako želite raditi nešto kompleksnije, treba vam 3D. Pitamo se koja funkcija bi mogla biti kompliciranija od prepoznavanja lica, skeniranja šarenice ili 3D selfieja? Nadalje, Kuo govori o novoj eri igranja, u kojoj možete zamijeniti lice glavnog lika igre sa svojim vlastitim. Jedva čekamo da obućemo Mariov crveni vodoinstalaterski kombinezon!

Hardver će biti pogonjen algoritmima tvrtke PrimeSense, koju je Apple kupio 2013. godine. Telefon će moći definirati prostornu poziciju objekata zbog suradnje hardvera i softvera. Prethodna verzija ove funkcije je dvostruka kamera na iPhone 7 Plus modelu, kojom je telefon pokušao rekonstruirati 3D prostor iz preklapanja dvije fotografije snimljene u Portrait modu.

Naranvno, moguće je dobiti točnije rezultate ako se koristiti bolji hardver. Kuo ne pretjeruje kada ga naziva revolucionarnim. Infracrveni senzor proizvodit će Foxconn, a temeljit će se na Lumentumovoj
tehnologiji (vertical-cavity surface-emiting laser technology). Prednju kameru proizvodit će Sony. Podaci za 3D modeliranje prikupljat će infracrveno svijetlo koje će emitirati IR senzor, koje će se zatim odbijati od objekata.

Kuo je dodao kako će stražnja kamera dobiti neke od prednosti ove tehnologije, pa će opcija s dvije leće biti nepotrebna. Nismo potpuno sigurni u to, jer su dvije leće potrebne i za optički zoom, ali mogli bi to riješiti na drugačiji način.

Ovako će izgledati prepoznavanje lica na iPhone 8 uređaju

Kuo smatra kako je Apple godinama (!) ispred Androida u smislu 3D algoritama. Ako je to istina, to bi značilo kako bi Apple ponovno podigao postojeću tehnologiju na višu razinu, kao što su to učinili s senzorima koji čitaju otiske prstiju.

Izvor: 9to5mac

iPad_akcija

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!