imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Otvorite nedavno zatvorene stranice u Safariju


Je li vam se ikada dogodilo da ste pronašli željenu stranicu u Safariju, ali ste slučajno zatvorili preglednik i morali ste ju tražiti u Povijesti?

Prethodno, Hordon je prikupio sve one zadane prečace na tipkovnici Maca koji bi trebali biti poznati svim korisnicima koji su se s Windowsa prebacili na Apple. Dotaknuo se i pitanja CMD + Q, metode koju u osnovi koristimo kako bismo izbjegli slučajno zatvaranje programa.

Greškom upisati “@” je vrlo lako, ali se obično događa u Safariju. Što vam je činiti kada zatvorite prethodnu stranicu? Kako ponovno otvoriti nedavno zatvorene stranice u Safariju? Postoje mnoga jednostavna rješenja za to, ali u osnovi, sve se svodi na 3 različita načina. Pogledajmo kako ona rade, a za najbrže rješenje pogledajte zadnji paragraf članka.

Ponovno posjetite stranicu pomoću prečaca na tipkovnici

Postoji barem jedan prečac na tipkovnici za svaku važnu naredbu. Ako želite ponovo posjetiti zadnju stranicu koju ste posjetili, otvorite Safari i pritisnite “Shift + Command + T”. Ako to možete naučiti napamet, onda je ovo savršeno rješenje za vas.

Učinite to putem izbornika Povijest

U izborniku Povijest u Safariju možete birati između nekoliko opcija. Možete ponovno otvoriti sve stranice ili samo one koje ste nedavno otvorili. Ako želite učiniti posljednje, odaberite izbornik “Nedavno zatvoreno” i potražite željenu stranicu na popisu.

Dulji pritisak na “Add Site” gumb

Kao i uvijek, tu je i skrivena opcija koju obično primijetite sasvim slučajno. Ako duže pritisnete “Add Site” gumb, prikazat će vam se isti popis kao u Povijesti.

Uz samo jedan klik. To nam je najdraže.

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!