imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Otkrivena je točna veličina iPhonea X Plus


Malo matematike, računanja i nagovještaj Google Analyticsa je sve što vam je potrebno kako biste saznali najveće tajne iPhonea X Plus, tj., točnu veličinu zaslona, fizičke parametre i očekivanu rezoluciju.

Apple nije predstavio nijedan novi hardver na ovogodišnjem WWDC-u. Iako se moglo očekivati da nas neće razmaziti u ovoj situaciji, vjerojatno su se svi nadali nekim tihim ažuriranjima. Budući da je tvrtka propustila ovu priliku, vjerojatno ćemo morati čekati do rujna, kada će predstaviti nekoliko novih uređaja.

Nesumnjivo, rujan je mjesec kada iPhone ima vodeću ulogu. Definitivno imamo svojih predodžbi o tome što bismo mogli očekivati: 4.7-inčnog nasljednika iPhonea X, njegovog većeg brata koji je u medijima poznat kao iPhone X Plus i 6.1-inčni jeftiniji uređaj. Imajući na umu da se bez rubni Plus uređaj smatra nezabilježenim fenomenom, pojavljuju se brojna pitanja o stvarnoj veličini uređaja.

Prema mnogim izvorima, zaslon će vjerojatno biti oko 6.5-inča, ali koji su točni parametri, u odnosu na rezoluciju ili omjer zaslona? BGR je dao elegantne i logične odgovore na ova pitanja, koji su temeljeni na uređajima koji su posjetili BGR.

Zaključak je prilično logičan i temeljen na sljedećim pretpostavkama:

  • Apple već dugo testira svoje sustave unaprijed
  • BGR je u veljači primio stotine posjeta s uređaja koji rade na iOS-u 12
  • Google Analytics bilježi mnogo podataka, na primjer, rezolucije zaslona
  • Ako iPhone X Plus postoji, morat će se pojaviti kao iOS 12 uređaj među podatcima
  • Budući da će imati rezoluciju s kojom se do sada nismo susreli, isticat će se među podatcima

Prilično je jednostavno. U gornjem desnom grafikonu možete vidjeti rezoluciju zaslona (u točkama, ne u pikselima) uređaja koji su posjetili BGR sa sustavom iOS 12. Na temelju toga, neki modeli se mogu lako prepoznati: iPhone X, iPhone 8/7/6s Plus/6 Plus/6, iPhone 8 Plus/7 Plus, 12.9” iPad Pro, 10.5” iPad Pro i iPhone SE. Uspoređujući podatke posjetitelja s Appleovim službenim podatcima o rezoluciji, možemo lako otkriti uređaj koji se ističe.

Ne postoje poznati Apple uređaji s razlučivosti od 414 x 896. 414 vrijednost koja se odnosi na širinu bi mogla biti poznata s trenutnih Plus modela. Dakle, naš misteriozni uređaj je iste širine kao i trenutni model. Zbog toga bi mogli sumnjati da će iPhone X Plus zaista dobiti fizičke parametre trenutnog bez rubnog Plus modela, kao i iPhone X koji je dobio veličinu 4.7” modela.

Poanta je da će iPhone X Plus biti točne veličine koja se očekuje, jedina razlika je u tome što sada imamo dokaze.

Zanimljivo, BGR tvrdi da su u svibnju stigla samo dva posjeta s uređaja. Ne biste trebali donositi ozbiljne zaključke na temelju toga, ali čini se da je riječ o prototipu. Nemamo podatke iz ranijih mjeseci, pa su vjerojatno počeli testirati prvu verziju u svibnju. Nisam stručnjak za masovnu proizvodnju, ali u usporedbi s ovim, čini mi se da je rujan preblizu…Otkrivena je točna veličina iPhonea X Plus

 

Izvor: BGR

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!