imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Osuda 32-bitnih aplikacija stiže i na macOS


Lijeni razvojni programeri neće više moći govoriti “učinit ću to sutra”: od sada će korisnici znati je li odabrana aplikacija primila 64-bitnu podršku ili ne i hoće li biti kompatibilna s macOS-om. Korisnici će imati dovoljno vremena za pronalaženje odgovarajuće alternative.

Apple je prošle godine počistio cijeli iOS App Store, izbacili su sve stare, zanemarene aplikacije koje nisu ažurirane na 64-bitnu verziju. Njihova radnja je imala posljedice: po prvi puta u povijesti, u 2017. godini broj aplikacija u App Storeu se smanjio. Nova pravila su bila zaista dobrodošla, budući da su uklonili mnoštvo loših aplikacija.

Apple je upozorio sve programere macOS-a da ih očekuje ista sudbina kao i iOS App Storea, sve aplikacije koje nisu u skladu s novim propisima će uskoro biti uklonjene s Mac App Storea. Novo upozorenje stiglo je jučer – a čini se da je scenarij posve isti:

S izlaskom najnovije verzije macOS High Sierra 10.13.4, kada korisnici prvi puta pokrenu aplikaciju koja ne podržava 64-bitnu verziju, bit će obaviješteni o tome da aplikacija nije optimizirana za Mac.

Kao podsjetnik, nove aplikacije koje se objavljuju na Mac App Storeu moraju podržavati 64-bitne verzije, a od početka lipnja 2018, ažuriranja i postojeće aplikacije će također morati podržavati 64-bitnu verziju. Ako distribuirate svoje aplikacije izvan Mac App Storea, preporučujemo vam da distribuirate 64-bitne binarne datoteke kako biste bili sigurni da će korisnici nastaviti pokretati vaše aplikacije na budućim verzijama macOS-a.

via GIPHY

U osnovi, bit će isto kao što je bilo i za iOS: oni razvojni programeri koji još uvijek nisu ažurirali svoje aplikacije sada to neće moći sakriti od korisnika a korisnici će imati dovoljno vremena kako bi našli zamjenu prije apokalipse aplikacija.

Ne biste trebali brinuti previše, jer je vjerojatnost da bilo koja od vaših aplikacija neće ispuniti kriterije vrlo mala – ali ako nije, barem ćete znati za to, a možete i sami provjeriti.

Izvor: MacRumors

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!