imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ekspresna zamjena baterije i zaslona

Donesite svoje uređaje u iSTYLE servis!

Uz sve ostalo, procurilo je i ime novog iPhonea


Samo 2 dana preostaju do predstavljanja novog iPhonea, a informacije i dalje pristižu. Sada imam hrpu njih. Ako biste željeli imati nekakvih iznenađenja na Keynoteu, zaustavite se ovdje!

Oblik i dizajn iPhonea smo već znali, Apple ga nije uspio zadržati tajnim ove godine. Sada znamo i ime novih modela, i neke nove informacije o softwareu su ugledale svjetlo dana zahvaljujući procurenoj konačnoj verziji iOS-a 11.

Počnimo s imenom. Stižu tri nova uređaja. Nasljednici iPhonea 7 i 7 Plus pod nazivom iPhone 8 i iPhone 8 Plus. Jubilarni telefon s OLED zaslonom će imati naziv iPhone X. Pozor! Baš kao i u slučaju starog Mac OS X-a, X neće označavati slovo, već 10 kao broj jer je deseta obljetnica iPhonea.

Još jednom:

iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone X

Do sada nismo bili sigurni koju će funkciju imati dva dijela zaslona pored otoka kamere, ali sada znamo. Sad će zauzeti mjesto na lijevoj strani, dok će se sve ostalo nalaziti na desnoj. Ikona učitavanja evoluirala je u malu traku koja se kreće s lijeva na desno iu male ikone kruga. To je pomalo čudno, ali se možemo naviknuti na to. Možda je riječ o učinkovitijem korištenju prostora. Ikona baterije također raste te će biti podebljana tijekom punjenja.

Videozapis o traci učitavanja:

Također je već neko vrijeme poznato da će Apple izbaciti Touch ID i predstaviti FaceID. Sada možemo pogledati kako će to funkcionirati ili barem izgledati u postavkama.

Očito je da će FaceID skenirati vaše lice u 3D-u, tako da nećete moći varati s jednostavnom fotografijom kao što možete s drugim postojećim skenerima lica na drugim uređajima. Koliko će to biti bolje od TouchID-a, morat ćemo vidjeti uživo.

Već smo znali puno toga o samoj kameri. Kamera iPhonea X će moći snimati videozapise u 1080p HD, 240 FPS, 4K, 24 FPS i 4K, 60 FPS. Doći će nove značajke, od kojih ćete moći odabrati: Konturna svjetlost, Prirodna svjetlost, Stage Light, Stage Light Mono i Studio Light. To će također biti zanimljivo vidjeti uživo.

Ako to nije dovoljno… Dolaze animirani emotikoni. Oni će uhvatiti izraz vašeg lica i emotikoni će se kretati sukladno njemu. Boom shakalaka!

Također je potvrđeno da će novi Apple Watch moći koristiti LTE s virtualnom SIM karticom i da će imati isti telefonski broj kao i vaš iPhone. Zanima nas kako će to davatelji usluga pružiti.

Nove pozadine su sada također dostupne. Možete ih preuzeti na iPhone i iPad.

Ovo su najvažnije informacije koje smo mogli dobiti iz konačne verzije iOS-a 11, ali kladimo se da će Keynote i dalje biti uzbudljiv. Preostalo je još puno novih informacija i bit će sjajno vidjeti kako novi iPhone zaista izgleda. Po mom mišljenju, to će biti jedan od najvećih i najotmjenijih Apple Keynotea ikad. Moramo samo prespavati još dvije noći.

Pridružite nam se u utorak navečer u 19:00 CEST kada ćemo emitirati uživo!

iPhone_SE_akcija
Apple Inc. (AAPL)

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple Watch-a.