imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ova objava nije ažurirana više od godinu dana. Napominjemo kako bi sadržaj mogao biti zastarjeo.

Photos for Mac

Dostupan OS X 10.10.3 Yosemite Beta s Mac Photos aplikacijom


Apple je danas developerima seedao prvu inačicu OS X 10.10.3 Beta koja uključuje i dugo očekivanu Photos aplikaciju za Mac s podrškom za iCloud Photo Library Beta koji je do sada korisnicima bio dostupan samo putem iCloud.com stranice korištenjem web aplikacije.

Iako su nedavne glasile govorile o tome da će izlazak Mac Photos aPhotos – iOS i Macplikacije biti odgođen (zbog micanja svih informacija o aplikaciji s Apple-ove web stranice), današnje predstavljanje nove OS X Yosemite beta inačica ipak nagovještava kako možemo očekivati njen izlazak tijekom početkom ove godine.

Što sve možemo očekivati od Photos for Mac aplikacije? Prvenstveno, aplikacija automatski organizira vašu kolekciju slika i omogućava vam da ih poboljšate uz pomoć svestranih alata za uređivanje. Također, imati ćemo mogućnost spremanja fotografija i filmova u cloud korištenjem iCloud Photo Library, kao i pristup cijelom sadržaju putem svih vaših uređaja.

Photos - iOS i Mac

Aplikacija dolazi s alatima koji imaju više mogućnosti nego alati koji su dostupni u iPhoto aplikaciji. Imati ćemo pristup histogramu zajedno s Light, Color, Black & White, Levels, White Balance i Definition alatima, kao i osam unaprijed definiranih filtera za dodavanje brzih efekata. Također, postojati će i mogućnost ispisa Photo albuma i dijeljenje slika na stranicama poput Facebook-a, Twitter-a, Flickr-a, i puno drugih.

OS X Photos - uređivanje slika

Sve promjene učinjene na iOS uređajima ili Mac računalima unutar, sada univerzalne, Photos aplikacije će biti automatski sinkronizirane sa svim uređajima ako uključimo iCloud Photo Library mogućnost.

Osim gore navedenih značajki, nova Photos aplikacija će nam omogućiti sljedeće:

  • pregled fotografija po vremenu i lokaciji u Moments, Collections, i Years prikazima
  • upravljanje kolekcijom uz pomoć pristupačnih Photos, Shared, Albums, i Projects tabova
  • spremanje svih fotografija i filmova u iCloud Photo Library u njihovim originalnim formatima i punoj rezoluciji
  • pristup svim fotografijama i filmova spremljenih u iCloud Photo Library s naših Mac, iPhone, iPad uređaja, ili putem web stranice iCloud.com s bilo kojim internet preglednikom
  • uljepšavanje slika snažnim alatima jednostavnim za korištenje
  • izrada fotoalbuma uz pomoć jednostavnih alata i novih tema

Photos for Mac aplikacija dolazi u istom dizajnu kao i OS X Yosemite, s naglaskom na prozirnost i ravne površine. Poput Photos aplikacije za iOS, aplikacija za Mac organizira slike u Moments, Collections i Years prikaze, i to u formatu koji će odmah prepoznati svi koji su ikada koristili iOS aplikaciju.

Photos for Mac - Moments, Collections i Years prikazi

Apple je ustupio beta inačicu aplikacije velikom broju web stranica. Online magazin Re/code je nazvao aplikaciju “istovremeno osvežavajućom i ugodno poznatom”. The Verge je zaključio kako nova Photos aplikacija ima puno potencijala, i da će učiniti puno Mac korisnika sretnima.

Osim nove Photos for Mac aplikacije, OS X 10.10.3 će predstaviti i novi emoji izbornik koji bi trebao objediniti sve emoji znakove u jednu stranicu (emoji izbornik možete otvoriti tako da pritisnete tipke Control + Command + Space). Osim grupiranja ikona na jedno mjesto, emoji bi trebali postati multikulturni, tj. moći ćemo dodijeliti različite tonove kože.

Nova inačica bete je dostupna za preuzimanje putem Software Update mehanizma u Mac App Store ili putem Mac Dev Center. Više o Photos for Mac aplikaciji možete pročitati i na posebnoj preview stranici koju je izradio Apple.

Izvor: MacRumors, The Verge

Izaberi pravi iPhone

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!