imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Testirali smo iPhone XS Max

Pogledajte kako radi na duže staze!

Omogućite telefonske pozive na iPadu i Macu


Appleov ekosustav omogućuje vam obavljanje poziva putem iPada i Maca povezanih na istu Wi-Fi mrežu kao vaš iPhone. Pogledajmo kako to funkcionira!

Kao dio ideje Kontinuiteta, Apple nam je omogućio da primanje i upućivanje telefonskih poziva na bilo kojem od Appleovih uređaja. To je prilično fora, pogotovo ako sjedite u uredu i radite za laptopom sa slušalicama u ušima – umjesto da posežete za mobitelom kada vas netko zove, jednostavno možete odgovoriti na poziv putem Maca.

Isto vrijedi za Face Time aplikaciju na iPadu. Za početak, morate obratiti pozornost na dvije stvari:

  • Na oba uređaja trebate biti prijavljeni na iCloud i FaceTime preko istog Apple ID-a.
  • Oba uređaja trebaju biti povezana na istu mrežu i imati uključen Bluetooth.

Ako zadovoljite ta dva kriterija, trebate omogućiti opciju dopuštanja poziva na drugim uređajima, koju možete pronaći u Postavke > Telefon > Pozivi na drugim uređajima. Ondje imate i popis uređaja za koje vrijedi ta opcija.

Sljedeći korak jest omogućiti istu tu opciju na drugom uređaju. U slučaju iPada, idite na Postavke > FaceTime te ondje omogućite opciju Pozivi s iPhonea. Isto vrijedi i za Mac: otvorite aplikaciju FaceTime, u izborniku odaberite FaceTime > Preferencije te uključite opciju Pozivi s iPhonea.

Napomena: U istom izborniku FaceTime aplikacije možete omogućiti primanje poziva putem vašeg telefonskog broja. To znači da lako možete primati pozive i onih ljudi koji ne koriste iPhone ili neki drugi Appleov uređaj.

iPhone 7 3.999 kn

Jesi li pročitala/o ovo?

Razvoj Apple Watch-a ide po rasporedu, i očekujemo da ćemo početi s prodajom u travnju. Moja očekivanja su visoka. Koristim ga svaki dan i obožavam ga i ne mogu živjeti bez njega.- Tim Cook

Tijekom današnjeg konferencijskog poziva u vezi prvog fiskalnog kvartala u 2015. godini, Apple-ov CEO Tim Cook je podijelio par novih detalja glede mogućeg datuma izlaska Apple... - Klikni ovdje!